Cercul metodic al Profesorilor de Religie, din județul Dolj, nivelul liceal

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 21 noiembrie 2019, profesorii de Religie din județul Dolj, care predau la nivel liceal, au fost invitați să ia parte la Cercul metodic. Întâlnirea s-a desfășurat în Amfiteatrul Liceului „Charles Laugier” din Craiova, în calitate de instituție organizatoare, alături de Liceul Tehnologic „Constantin Nicolaescu Plopșor”, Plenița. Tema cercului a fost „Filantropia-expresia iubirii de aproapele: Asociația Dăruiește viață”.

Programul activităților a debutat prin cuvântul din partea școlilor organizatoare, după care a urmat susținerea unei prezentări cu tema „Filantropia ieri, azi și mâine”, realizată de către Prof. Iuliana-Alina Predoi (Liceul „Charles Laugier”). O altă activitate importantă a întâlnirii a fost coordonată de către Prof. Ionela-Vasilica Nicolin (Liceul Tehnologic Plenița), intitulată „Ajutor pentru bucuria vieții”. În ultima parte a activităților, elevii grupului „Bujoreii” din Plenița au realizat un program artistic. De asemenea, au interpretat și elevi de la Liceul Charles Laugier și de la Liceul Militar din Craiova.

În calitate de delegat al Părintelui Mitropolit Irineu, Părintele Adrian Trifu, consilier administrativ, a transmis cuvântul de binecuvântare pentru profesorii de Religie prezenți. De asemenea, părintele Trifu a subliniat importanța colaborării dintre cadrele didactice pentru disciplina Religie și preoții din parohiile Arhiepiscopiei noastre. Pentru a veni în sprijinul acestui dialog, în luna decembrie a anului 2019 profesorii de Religie sunt invitați să ia parte la o activitate religios-educativă, inițiată și sprijinită de către Arhiepiscopia Craiovei, intitulată „Crăciunul în Arhiepiscopia Craiovei”. Conform conceptului proiectului, preoții și profesorii de Religie vor realiza o activitate, în care tinerii elevi vor fi implicați, pentru a aduce bucurie în sufletele celor care vor participa la slujbele bisericești, prilejuite de marele praznic al Nașterii după trup a Domnului nostru Iisus Hristos.

La final, domnul Prof. Doru Marcu, inspector eparhial și doamna Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Județean Dolj, au adus în atenția profesorilor aspecte practice și tehnice cu privire la buna desfășurare a activităților școlare și extra-școlare.

(Doru Marcu)