„ColinDar cu Paula Seling”, la a XIII-a ediţie, la Craiova

Evenimente

Sala mare a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova a găzduit joi, 5 decembrie, cea de a XIII-a ediţie a Spectacolului caritabil „ColinDar cu Paula Seling”. Evenimentul tradiţional, organizat de Arhiepiscopia Craiovei, prin Asociaţia „Vasiliada”, s-a bucurat şi anul acesta de distinsa prezenţă a artistei, al cărei recital a fost prefaţat de câteva momente de înaltă ţinută, dăruite de asemenea participanţilor. Au urcat pe scenă Corul Facultăţii de Teologie din Craiova, dirijat de pr. lect. dr. Adrian Maziliţa, Grupul de copii „Glasuri Cristaline”, artista Alina Marina Gorun şi Grupul mimico-gestual „Anghelos”, coordonat de pr. Adrian Stănulică. Spectacolul a fost prezentat de actriţa Anca Dinu, de la Teatrul Naţional din Bănie.

            În deschiderea evenimentului, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu a ţinut să mulţumească tuturor celor implicaţi în această frumoasă activitate, aducând de asemenea gratitudine doamnei Paula Seling pentru „ColinDarul pe care în fiecare an îl aduce la Craiova”. „Cel care ne uneşte întotdeauna şi în acelaşi ambient este Mântuitorul Hristos, care ne-a spus că este cu noi până la sfârşitul veacurilor. El este cu noi, nu numai prin ce facem şi ce moştenim de la înaintaşii noştri, ci şi cu sufletul nostru care se doreşte întotdeauna în comuniunea şi în unitate. Aşa este iubirea, ea nu poate fi niciodată izolată şi separată. Dumnezeu Însuşi ne-a demonstrat acest lucru. El ne-a arătat adâncul iubirii Sale prin adâncul smereniei Sale. El, care este mai înalt decât cerurile, S-a făcut om ca şi noi, S-a făcut Prunc şi s-a înfăşat în iesle. Dacă ne gândim la această Taină şi la această adâncime nu putem să fim decât uimiţi şi cuprinşi de o bucurie de nedescris, că iată Creatorul nostru a făcut primul pas spre oameni, spre noi! … Într-adevăr, Dumnezeu S-a făcut om pentru noi oamenii şi pentru mântuirea noastră. Nu a vrut să ne sperie, pentru că este Dumnezeu, şi a luat chip de copil, cel mai fraget şi plăpând dintre noi. Cel Atotputernic S-a arătat că are nevoie de Fecioara Maria, ca să-L alăpteze, să-L poarte în braţe. Poate gândim foarte rar la înţelesul acestor lucruri, dar ele sunt adevărate şi reale. Realismul Întrupării este atât de profund încât aproape că depăşeşte mintea umană. Cu toate acestea, Dumnezeu este cu noi. Emanuel fiind, El rămâne în viaţa noastră şi în societatea noastră, chiar dacă uneori Îl abandonăm cu grijile noastre şi-L abandonăm undeva, într-o preocupare care se adevereşte a fi doar din când în când viabilă. Totuşi, El este în viaţa noastră şi dacă noi trăim, dacă noi viem, se datorează faptului că El este în noi. Fără de El nu putem face nimic. Aşadar, şi Vasiliada şi-a propus să facă ceva pentru semenii noştri, ca şi ei să simtă că aceste Sfinte Sărbători fac cu adevărat parte din viaţa lor”, a spus IPS Părinte Irineu.  

Fondurile obținute în urma acestui eveniment vor fi folosite de Asociața Vasiliada pentru sustinerea numeroaselor proiecte sociale. Anual, peste 3000 de persoane vulnerabile: bătrâni, copii aflați în situații de risc, persoane cu dizabilități, familii aflate în dificultate și persoane fără adăpost primesc sprijin direct prin intermediul centrelor si proiectelor sociale derulate de Vasiliada în Craiova, Lipovu, Filiași, Tg. Jiu și alte 15 comunități rurale din județele Dolj si Gorj.

(Pr. Ioniţă Apostolache)