Bucuria colindelor în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Bucuria Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului străbate în Mitropolia Olteniei prin cântecul tradiţional al colindelor. Ca în fiecare an, în această perioadă sunt pregătite mai multe concerte de colinde, în interpretarea celor mai cunoscute grupuri de colindători din Oltenia. Astfel, începând cu ziua de joi, 12 decembrie, corul Facultăţii de Teologie din Craiova, dirijat de pr. lect. dr. Adrian Maziliţa, va susţine un recital de colinde tradiţionale, armonizate la paru voci sau în iz bizantin, în Paraclisul Mitropolitan „Maica Precista” – Dudu din Craiova. Evenimentul, care va începe la orele 17,00, se bucură de participarea Corului de copii „Glasuri Cristaline”, coordonat de prof. Iuliana Manda şi compozitorul Cristian Alivej.

Vineri, 13 decembrie, Biserica „Sfântul Calinic” din Craiova va găzdui de asemenea un concert de colinde, programat după Taina Sfântului Maslu, de la orele 18,00. Evenimentul aduce împreună Corul „Calatio”, dirijat de pr. lect. dr. Adrian Maziliţa şi asist. dr. Victor Şapcă, Grupul Folcloric „Izvoraşul”, al Episcopiei Severinului şi Strehaiei şi pe artista Zorina Bălan, ca invitat special.

            Săptămâna viitoare, joi, 18 decembrie, este rândul credincioşilor din Târgu Jiu să întâmpine bucuria colindelor. De la orele 18,00, la Teatrul „Elvira Godeanu” din municipiu este programat un spectacol tradiţional de colinde şi obiceiuri de Crăciun, având ca participanţi Corul „Calatio”, Grupul „Nicofonis” al preoţilor gorjeni, dirijat de arhid. Nicuşor Lăzărică şi corul Liceului Teologic „Sf. Nicodim” din Târgu Jiu.

Duminică seară, 20 decembrie, va avea loc tradiţionalul concert de colinde al Grupului Psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, în Catedrala Mitropolitană din Craiova. Recitalul, programat după slujba de Vecernie, va fi întărit de prezenţa artistei de muzică populară Zorina Bălan şi a părintelui Gigi Smădoi, care va interpreta o serie de colinde la chitară.

Pr. Ioniţă Apostolache