Punerea pietrei de temelie pentru o nouă biserică, în Parohia Căpinteni, județul Gorj

Evenimente

În ziua de 10 decembrie 2019, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Slujba de punere a pietrei de temelie, pentru ridicarea unei noi biserici, în Parohia Căpinteni, din comuna Țânțăreni, sat Chiciora. Prezenți la acest eveniment istoric au fost reprezentanții Consiliului Local Țânțăreni, alături de doamna primar Maria Vasilescu, părintele Mărgineanu Iulian, protoiereu al Protopopiatului Târgu Cărbunești, părintele Radu Marian, preotul paroh al viitoarei biserici, un sobor de preoți, tinerii elevi ai școlii din localitate, precum și numeroși localnici.  

Termenul de execuție al lucrării este anul 2020, viitoarea biserică fiind o construcție de lemn, în stil maramureșean. Contribuții importante pentru ridicarea locașului vor fi date de către Arhiepiscopia Craiovei, Consiliul Local Țânțăreni, dar și din partea  credincioșilor din parohie. Hramurile acestei biserici vor fi sărbătorile închinate „Nașterii Maicii Domnului” (8 septembrie) și „Sf. Ier. Nectarie de la Eghina” (9 noiembrie).

În cuvântul de întărire, Părintele Mitropolit Irineu a mulțumit bunului Dumnezeu pentru acest început de lucrare sfântă. De asemenea, a mulțumit și autorităților locale care vin în sprijinul credincioșilor și care își doresc să aibă un loc de închinare în localitatea în care trăiesc. Fără îndoială, construirea unei biserici reprezintă cea mai importantă lucrare la care poate lua parte comunitatea parohială. Imediat după sfințirea bisericii, locașul sfânt va fi deschis pentru toate rânduielile liturgice ale Bisericii Ortodoxe.   

 

(Doru Marcu)