Cercul metodic al profesorilor de Religie din Târgu-Jiu, nivel gimnazial

Evenimente

În data de 11 decembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a avut loc cercul metodic al profesorilor de Religie din orașul Târgu-Jiu, pentru nivelul gimnazial. Întâlnirea a fost găzduită de către Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu”, sub coordonarea părintelui Prof. Neofit Stănciulescu, inspector de specialitate pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj și de către Prof. Steluța Andrei.

Cuvântul de deschidere din partea unității de învățământ organizatoare i-a aparținut doamnei director adjunct Leahu Marie Daniela Claudia, urmat de lecția deschisă cu tema „Nașterea Domnului”, susținută de către Pr. Prof. Grigore Băloi pentru nivelul clasei a VII-a.

În a doua parte a întâlnirii, doamna Prof. Simona Elena Băloi, de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, a prezentat referatul cu tema „Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al Traducătorilor de cărți bisericești”, subliniind importanța cunoașterii trecutului și a personalităților bisericești pentru a proiecta acțiunile viitorului. Programul cercului a fost completat și cu susținerea unui scurt recital de colinde de către elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărăscu”.

La final, domnul Prof. Laurențiu Popovici a prezentat proiectul Național „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” (CRED), destinat profesorilor și implementat prin Ministerul Educației și Cercetării. De asemenea, Pr. Inspector Stănciulescu a apreciat conlucrarea profesorilor de Religie cu profesorii de alte specialități în a transmite elevilor iubirea de Dumnezeu, Biserică și neam.

 

(Doru Marcu)