Corul Liceului Teologic „Sf. Nicodim”, din Târgu-Jiu – recital în cadrul proiectului național al Asociației Cantus Mundi

Evenimente

În seara zilei de miercuri, 11 decembrie 2019, începând cu orele 18.00, a avut loc spectacolul de Crăciun adresat corurilor din județul Gorj. Evenimentul s-a desfășurat în Amfiteatrul Colegiului Național „Spiru Haret” din Târgu-Jiu, înscriindu-se în calendarul manifestărilor cultural-artistice organizate în cadrul proiectului național al Asociației Cantus Mundi. Proiectul a fost conceput în anul 2011 de către dirijorul Ion Marin, împreună cu voluntarii din Corul Madrigal și are ca scop incluziunea socială a copiilor și tinerilor prin intermediul muzicii. Momentul muzical de la Târgu-Jiu a reunit 6 coruri și anume: Corala „Ad Astra”, dirijată de către Prof. Laurențiu Popescu, de la Colegiul Național „Spiru Haret”, Târgu-Jiu, Corul „Orpheus”, dirijat de către Prof. Loredana Buliga, de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, Târgu-Jiu, Corul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu”, Târgu-Jiu, dirijat de către Prof. Sebastian Claudiu Hosu, Ansamblul „Ionile Cercel”, dirijat de către Prof. Constantin Arcuș, din localitatea Rădinești, Ansamblul „Izvorașul”, coordonat de către Prof. Nicu Tudorescu, din localitatea Negomir, și Corul Liceului Teologic „Sf. Nicodim”, din Târgu-Jiu, dirijat de către Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică.

Manifestarea s-a adresat exclusiv corurilor de școală din județul Gorj și a fost organizat de doamna Diana Niculae, din partea Asociației Cantus Mundi și de domnul Prof. Laurențiu Popescu, din partea instituției gazdă, Colegiul Național „Spiru Haret”, Târgu-Jiu. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a participat domnul Prof. Gabriel Popescu, inspector de specialitate pentru muzică, iar din partea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a fost prezent domnul viceprimar Adrian Tudor. La final, toate grupurile prezente au primit diplome de participare din partea Asociației Cantus Mundi.

Corul Liceului „Sf. Nicodim” din Târgu-Jiu a fost înființat în anul 2011 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, sub coordonarea Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică, asistat de către Pr. Prof. Bordeiași Ionuț-Viorel. Specificul muzical al acestui cor îl reprezintă muzica bisericească, membrii corului fiind elevi ai claselor de muzică bisericească din cadrul Liceului Teologic, în prezent condus de către părintele director Anghel-Nicolae Păunescu. În semn de mulțumire și de apreciere, amintim componența corului liceului nostru: Nanu Mihai, de la clasa a IX-a, Bucică Vasile, Popescu David, Șoșoi Mihnea, Sarcină Nicolae, Rusta Vasile, Bunica Antonio, Rusan Bogdan, Cotojman Ionuț, Fâciu Cristian, de la clasa a X-a, Bălașa Darius, Mihai Ștefan, Cornescu Gabriel, Cojocaru Marius, Pițoacă Ionuț, de la clasa a XI-a, și Bălan Paul-Petre, Calotă Ciprian, Oproiu Robert, Bănică Radu, Ilie Randu, Pigui Angel, Nanu Traian, Brehui Bogdan, Popescu Ionuț, Cinteză Andrei, Ducan Alexandru, Bordea Mădălin, Nițu Cristian, de la clasa a XII-a.

(Doru Marcu)