Exemplu de filantropie creştină în localitatea doljeană Predeşti: Sprijin pentru şapte copii aflaţi în dificultate

Evenimente

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu sprijinul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, două familii cu trei şi respectiv patru copii din localitatea Predeşti, judeţul Dolj, au beneficiat de ajutorul echipei „Alege Şcoala!” şi a altor oameni de suflet, dobândind în dar de Sfintele Sărbători posibilitatea de a petrece iarna în condiţii mai bune. Astfel, prin implicarea pr. prof. Constantin Pătuleanu, coordonator al proiectului „Alege şcoala!”, şi a câtorva credincioşi din parohia Udricani, s-a pus în această perioadă acoperiş nou la una dintre case, cea de a doua urmând să fie de asemenea reparată.

Situaţia familiară a celor trei fraţi din familia Negrilă, Andrei (10 ani), Natalia (6 ani) şi Ileana Marinela (3 ani), este una extrem de grea, părinţii despărţiţi lăsându-i pe toţi în grija unei bunici în etate de 80 de ani. Membrii echipei „Alege şcoala!” au aflat de problemele copiilor şi au demarat imediat un proiect de acoperire a casei în care aceştia locuiesc momentan alătură de bunica lor. Acoperişul a fost fixat la finele lunii trecute, urmând ca în perioada imediat următoare copiii să beneficieze de sprijin material, de alimente, haine şi materiale de încălzile pentru iarnă.

            În cea de a doua familie cei patru copiii, Aurelia, Ancuţa, Nicoleta şi Constantin (între clasa a VII şi grădiniţă), se află în grija tatălui Bogdan Marin, suferind de o boală cardiacă. Situaţia lor este şi mai problematică, locuinţa fiind extrem de degradată. În acest sens, pr. prof. Cosnatantin Pătuleanu a făcut în primă instanţă un demers la Inspectoratul de Urgenţă Dolj, care a pus la dispoziţia familiei Marin un container în care să locuiască provizoriu. Şi în acest caz s-au strâns bani pentru materiale de construcţii, s-a făcut colectă de ajutoare pentru aprovizionarea cu haine şi îmbrăcăminte pentru cei mici.

            În continuare, la iniţiativa pr. prof. Constantin Pătuleanu şi a pr. Florin Marica, alături de echipa din proiectul „Alege şcoala!” şi de alţi oameni de suflet, în cel mai scurt timp vor începe lucrările pentru finalizarea celor două locuinţe. Pr. Tuiu Stancu, parohul comunităţii din Predeşti-Dolj, s-a alăturat de asemenea echipei, facilitând mâna de lucru cu credincioşii din parohie. De asemenea, primăria se va implica prin donarea de fonduri în vederea chiziţionării materialelor de construcţii. „Pe lângă ajutoarele materiale, toţi cei şapte copii sunt înscrişi în programul Alege şcoala!, implementat de Patriarhia Română şi Fundaţia World Vision România, primesc consiliere psihopedagogică, fac pregătire cu profesori de specialitate (se constată că din 2018 au început să aibe rezultate foarte bune la şcoală), primesc rechizite şi o masă caldă pe zi şi sunt sub îngrijirea duhovnicească a părintelui Tuiu Stancu, angajat în proiectul Alege şcoala, din partea Patriarhiei Române”, a spus pr. prof. dr. Constantin Pătuleanu, coordonator în proiectul „Alege şcoala!”.

            Pentru toţi oamenii de bine şi instituţiile de caritate, care doresc să se implice în sprijinirea celor şapte copii din Predeşti, uşa rămâne deschisă, persoana de contact fiind preotul paroh Tuiu Stancu.

 

Pr. Ioniţă Apostolache