Concert de colinde: Corul Facultății de Teologie din Craiova și Corul de copii „Glasuri Cristaline”, la Paraclisul Mitropolitan Madona-Dudu

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în seara zilei de joi, 12 decembrie 2019, în Paraclisul Mitropolitan Madona-Dudu, Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova a susținut un recital de colinde. Concertul a fost dirijat de către Pr. Lect. Dr. Adrian Mazilița și de către Asist. Univ. Dr. Victor Șapcă. Prezenți la eveniment au fost cadrele profesorale ale Facultății de Teologie, alături de Pr. decan Nicolae Răzvan Stan, dar și zeci de credincioși din Craiova.   

În calitate de invitați, au cântat alături de corul facultății noastre și copiii Corului „Glasuri Cristaline”, pregătit de către Prof. Iuliana Manda și dl. Cristian Alivej. Corul a luat ființă în anul 2016, împărțit pe două secțiuni – juniori și seniori – în jurul corului dezvoltându-se o foarte bună școală de canto pentru copii și tineri.

Programul de colinde tradiționale a avut în componență următoarele colinde tradiționale și moderne: Ia, sculați, Boieri!; Câtu’ ne-am d’umblatu…; Legănelul lui Iisus; Clopote de seară; Colindă de Maramureș; Colind georgian; În seara de Moș Ajun; Moș Crăciun; Crăciunul; Un altfel de colind; Întâmpinarea Crăciunului; E ajun de Crăciun. Evenimentul a fost prezentat de către tânărul Alexandru Ciocârlan.

 

(Doru Marcu)