Moment cultural în Craiova: lansare de carte, semnată de către Arhid. Prof. Dr. Pătularu Ionuț-Adrian

Evenimente

În ziua de 14 decembrie 2019, în sala Muzeului de Artă din Craiova, Arhid. Prof. Dr. Pătularu Ionuț-Adrian a lansat lucrarea cu titlul „Școala Normală craioveană… un reper al învățământului românesc”, tipărită la Editura Mitropolia Olteniei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

Lucrarea însumează 318 pagini, împărțite în 4 capitole, la care se adaugă concluziile generale și anexele de nume și poze. În prima parte autorul a tratat geneza învățământului pedagogic din Craiova. În a doua parte a vorbit despre implicarea învățătorilor în marile evenimente naționale. A treia parte este dedicată personalităților marcante de la școala de învățători din Craiova, anume magiștrii Ștefan Velovan și Ilie Popescu-Teiușan. A patra parte redă biografic și istoric cele mai importante pagini din activitatea Colegiului Național Pedagogic „Ștefan Velovan”, din Craiova. Trebuie amintit că autorul nostru a fost director al Colegiului în perioada 2012-2016, în prezent fiind director la Seminarul Teologic „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova.

La eveniment au participat și au luat cuvântul mari personalități contemporane ale culturii românești, foști elevi, dascăli și directori ai Colegiului Național „Ștefan Velovan”, dar și apropiați ai autorului. De asemenea, lansarea de carte s-a bucurat și de prezența Corului Calatio, dirijat de către Asist. Univ. Dr. Victor Șapcă, care a susținut un program artistic de colinde.

 

(Doru Marcu)