Concerte caritabile la Segarcea și Săcelu: Corul Parohial „Mândrie de segărcean” și Corul Liceului Teologic „Sf. Nicodim” din Târgu-Jiu

Evenimente

În zilele de 15 și 16 decembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Corul Parohial „Mândrie de segărcean” al Parohiei Sf. Andrei-Segarcea și Corul Liceului Teologic „Sf. Nicodim” din Târgu-Jiu au susținut două concerte de colinde cu scop caritabil.

Primul concert, „Bucuria Crăciunului”, a fost susținut în seara zilei de duminică 15 decembrie, în Casa de Cultură din Segarcea, județul Dolj. Corul parohial „Mândrie de segărcean” a fost înființat la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an la inițiativa Pr. paroh Vătăman Marius și a studentului Ionuț Pârvan, care este și cel care coordonează și dirijază corul. Trebuie să amintim colaboratorii instituționali ai acestui eveniment caritabil și anume: Primăria și Consiliul Local al orașului Segarcea, Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” din Segarcea, dar și Biblioteca „Mircea Radina” din Segarcea. La concert au participat peste 300 de persoane, care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru a achiziționa cadouri pentru copiii nevoiași din Parohia Sf. Andrei-Segarcea.

Al doilea concert caritabil a fost susținut de către Corul Liceului Teologic „Sf. Nicodim” din Târgu-Jiu, dirijat de către Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică. Evenimentul s-a desfășurat în ziua de 16 decembrie, începând cu orele 1300, în biserica cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva” din Parohia Săcelu, județul Gorj, fiind organizat la inițiativa preotului paroh Dina Vasile și a domnului Prof. Dumitru Bărăscu, cadru didactic la Liceul din Târgu-Jiu. De asemenea, au cântat alături de tinerii noștri și elevii de la Școala Gimnazială Săcelu. Cauza nobilă pentru acest eveniment, la care s-au alăturat credincioșii din zona Săcelu, a fost atragerea de fonduri de bani, de haine și de alimente pentru a sprijini o mamă diagnosticată cu cancer de col utern care își crește singură cei trei copii în localitatea Săcelu. Evenimentul a fost susținut și popularizat de către conducerea Liceului Teologic din Târgu-Jiu, de către părinții profesori Păunescu Anghel-Nicolae și Raica Cristinel, dar și de cadrele didactice care au contribuit cu importante ajutoare pentru acest caz social.  

(Doru Marcu)