Concerte de colinde în Arhiepiscopia Craiovei: Corul Calatio, Corul Parohiei Sf. Ioan Botezătorul și Corala Preoților Gorjeni Nicofonis

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în luna decembrie au avut loc concerte de colinde dedicate credincioșilor din eparhia noastră. Colindele românești prin mesajul exprimat reprezintă glasul sfânt al Evangheliei și al Bisericii transmis în sufletele și casele credincioșilor. Ele exprimă iubirea și recunoștința oamenilor pentru darul dumnezeiesc al Întrupării Fiului lui Dumnezeu, pentru mântuirea noastră. Totodată colindele sunt punți între generațiile prezentului și ale trecutului, arătând legătura noastră cu Mântuitorul Hristos și Sfinții Apostoli.

În ziua de 13 decembrie 2109, în Parohia Sf. Calinic Cernicanul din Craiova, la invitația părintelui paroh Aurel Gușețelu, Corul Calatio, dirijat de către Pr. Lect. Univ. Dr. Adrian Mazilița și de către Asist. Univ. Dr. Victor Șapcă a susținut un program de colinde. De asemenea, au fost alături și Grupul folcloric Izvorașul al Episcopiei Severinului și Strehaiei, dar și Corul Parohiei Sf. Calinic, dirijat de către Prof. Gheorghe Stănescu.

În ziua de 15 decembrie 2019, Corul Parohiei Sf. Botezătorul, din Protoieria Craiova Nord, dirijat de către tânărul Alin Mitroi, a susținut un program de colinde imediat după săvârșirea Sfintei Liturghii. Corul a fost asistat și de către Pr. Gheorghe Smădoi la chitară, Pr. Neacșu Marius și Pr. Alexandru Hobeanu la interpretare vocală.   

În ziua de 16 decembrie 2019, Corala Preoților Gorjeni Nicofonis a susținut un concert de colinde și de cântece religioase în biserica Parohiei „Sf. Voievozi Mihail și Gavriil” din Târgu-Jiu. Concertul s-a numit „Hristos se naște, slăviți-L” și s-a desfășurat la invitația părintelui paroh Gheorghe Gomoi. Corul este dirijat de către Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică și are în componență preoți din județul Gorj.

 

(Doru Marcu)