Hrană caldă pentru peste 500 de persoane nevoiaşe din Cetatea Băniei, prin proiectul filantropic „Toţi la masă!”

Evenimente

„Toţi la masă!” este genericul ultimului proiect filantropic de anvergură dezvoltat în Arhiepiscopia Craiovei. Cu binecuvântarea şi la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, peste 500 de persoane nevoiaşe din Cetatea Băniei primesc zilnic hrană caldă din partea Bisericii.

Darul Mitropolitului Olteniei este unul din suflet pentru suflete, mai ales acum în pragul Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului. Astfel, având drept întărire îndemnul Mântuitorului „Daţi-le voi să mănânce!”, Arhiepiscopia Craiovei a dezvoltat de curând un amplu proiect filantropic prin care persoanele sărace din toate parohiile craiovene primesc zilnic hrană caldă. Întâlnirea are loc de fiecare dată în Biserică, unde se face mai întâi rugăciunea, se binecuvintează bucatele, care pleacă mai apoi spre casele persoanelor aflate în nevoie. „Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru ajutorul cu care ne-a întărit să împlinim această necesară lucrare. Trăim într-o societate care ne duce, în fiecare zi, tot mai mai departe de adevăratele probleme ale fraţilor noştri aflaţi în lipsă. De aceea, am socotit că este de datoria noastră să refacem şi să întărim această legătură. În acest sens, am hotărât că toţi trebuie vină şi să fie «la masă». Sunt multe persoane care se află în dificultate, mulţi dintre ei cu familii, cu prunci şi copii pe care nu reuşesc nici măcar să-i hrănească. Mulţi dintre ei se culcă flămânzi. Cunoscând astfel toate aceste greutăţi şi apăsări, am gândit să venim în întâmpinarea lor şi să le aducem noi de mâncare. Este o mare bucurie şi în acelşi timp un câştig pentru Sfânta noastră Biserică, cea care ne cheamă şi ne ocroteşte pe toţi”, a spus IPS Părinte Mitropolit Irineu.

            Părintele Adrian Stănulică, consilier la Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Craiovei, arată în acest sens că „pe lângă ajutorarea persoanelor nevoiaşe cu o masă caldă, Arhiepiscopia Craiovei îşi propune, prin intermediul acestui proiect, să cultive sentimentul şi responsabilitatea socială în rândul enoriaşilor craioveni, îndemnându-i să vină în sprijinul celor aflaţi în suferinţă. Prin urmare, toţi cei care doresc să ofere o masă caldă unui semen de-al lor aflat în dificultate se pot adresa preoţilor din bisericile de parohie”.

            „La biserica noastră vin zilnic peste zece persoane pe care am reuşit să-i integrăm în acest program. Masa aceasta caldă pe care o primesc este deosebit de importantă. Mulţi au învăţat să se roage şi să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru această binecuvântare. Suntem aşadar bucuroşi şi încrezători că vom duce mai departe această lucrare şi vom sprijini pentru înmulţirea ei şi în alte locuri, la alte persoane care au nevoie de sprijin”, a spus pr. Grigore Vulcănescu, consilier cultural şi paroh la Biserica „Postelnicu Fir” din Craiova.

Pr. Ioniţă Apostolache