Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română

Evenimente

În ziua de 19 decembrie 2019, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa, Domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

 Domnul ambasador a subliniat faptul că se bucură foarte mult de onoarea de a-și desfăşura misiunea diplomatică în România, țara în care s-a născut și a exprimat dorința cultivării unor relații strânse cu Patriarhia Română, apreciind rolul social-filantropic și cultural al Bisericii Ortodoxe în societatea românească.

Excelența Sa a menționat ca o prioritate a mandatului său combaterea traficului de persoane. În acest context, Părintele Patriarh Daniel a subliniat că acesta constituie o formă de sclavie modernă și de profundă degradare a persoanei umane ca „făptură a lui Dumnezeu”.

În continuare, Domnul ambasador a apreciat realist situația actuală a societății românești, exprimându-și speranța că vor putea fi identificate soluții de diminuare a fenomenului emigrației, a corupției și a abandonului școlar.

Patriarhul României a amintit de cele peste opt sute de instituţii şi proiecte sociale derulate de Biserica Ortodoxă Română, de taberele școlare organizate în Patriarhia Română, de care au beneficiat aproximativ 30.000 de elevi, precum și de programe  de prevenire şi reducere a abandonului şcolar.

În timpul întrevederii, a fost subliniată și importanţa majoră a  cultivării valorilor naționale și a libertății de exprimare religioasă.  

Părintele Patriarh Daniel i-a mulţumit înaltului oaspete pentru relaţiile foarte bune dintre cele două state, România şi Statele Unite ale Americii, şi a evidențiat tradiția social-filantropică cultivată exemplar de poporul american. De asemenea, Preafericirea Sa a menţionat că una dintre prioritățile Bisericii Ortodoxe Române din ultimii ani a fost intensificarea  acțiunilor caritative și educative, amintind faptul că la 30 de ani de la căderea regimului comunist darul libertății trebuie armonizat cu responsabilitatea de a face binele prin solidarizarea cu cei săraci și nevoiași. 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe noul ambasador al SUA pentru preluarea misiunii sale diplomatice în România, apreciind că vizita Excelenței Sale nu a fost doar una protocolară, ci și una desfășurată într-o atmosferă de sinceră cordialitate. 

 

 

Biroul de presă al Patriarhiei Române