Noi activități la Sectorul de Învățământ al Arhiepiscopiei Craiovei: Workshopul „Ora de religie: provocări și soluții”

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, săptămâna aceasta Sectorul de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei a organizat Workshopul „Ora de religie: provocări și soluții”, dedicat profesorilor de religie metodiști, din județele Dolj și Gorj. Activitatea a fost coordonată de către Pr. consilier Gabriel Sorescu.

În ziua de marți, 11 februarie 2020, a avut loc întâlnirea la nivelul județului Dolj, cu participarea doamnei Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector de specialitate pentru disciplina Religie, și a următoarelor cadre didactice: Prof. Boldișor Ileana, Prof. Carmen Oprea, Prof. Danciu Ana, Prof. Cornelia Gheorghe, Prof. Turcu Aurora, Prof. Ouatu Mihaela și Pr. Prof. Ionescu Florin.

În ziua de miercuri, 12 februarie 2020, a avut loc întâlnirea la nivelul județului Gorj, în prezența Pr. Prof. Neofit Stănciulescu, Inspector de specialitate pentru disciplina Religie, și a următoarelor cadre didactice: Prof. Oae Marilena, Prof. Floare Șuncă, Prof. Andrei Steluța, Prof. Popa Claudia, Prof. Mihăilă Marinela, Prof. Laurențiu Popovici, Pr. Prof. Dr. Nicușor Popescu și Pr. Prof. Cristi Vătafu.

Obiectivul întâlnirilor a fost acela de a da ocazia profesorilor prezenți de a identifica provocările actuale cu care se confruntă învățământul religios din școlile noastre, dar și de a propune anumite soluții cu privire la remedierea problemelor. Workshopul a fost deschis prin rostirea unei rugăciuni, după care a urmat o scurtă prezentare a participanților. În prima parte au fost dezbătute subiecte importante din activitatea profesorului de religie, cum ar fi: relația cu elevul, colaborarea profesorului cu conducerea unităților de învățământ, dar mai ales legătura dintre profesor și preotul din parohia unde se află instituția de învățământ. În partea a doua, cadrele didactice au fost împărțite în două ateliere pentru a dezbate care sunt provocările întâlnite de profesori în calitatea lor de metodiști. La final a avut loc prezentarea opiniilor, dar și a concluziilor acestei întâlniri.  

 

 

(Doru Marcu)