Cercul pedagogic al profesorilor de religie din județul Dolj, ciclul gimnazial: Iubirea prin fapte – ajutorarea celor aflați în suferință

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 15 februarie 2020, a avut loc cercul pedagogic al profesorilor de religie din județul Dolj, ciclul gimnazial. Evenimentul a fost găzduit de către Școala Gimnazială „Ion Țuculescu” din Craiova, care a avut calitate și de organizator, alături de Școala Gimnazială Afumați și Școala Gimnazială Bistreț.

Deschiderea oficială a activității i-a aparținut doamnei Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar General Dolj, după care a urmat prezentarea școlilor organizatoare de către directorii Prof. Vătavu Fănel (Școala Gimnazială „Ion Țuculescu”), Prof. Tica Camelia (Școala Gimnazială Afumați) și Prof. Ciobanu Geanina (Școala Gimnazială Bistreț).

Din partea Arhiepiscopiei Craiovei, ca delegat al Părintelui Mitropolit Irineu, a participat Pr. Dr. Gabriel Sorescu, consilier pentru Sectorul de învățământ, activități cu tineretul și de catehizare. Sfinția sa a transmis mesajul de binecuvântare și a făcut anumite precizări pentru o cât mai bună colaborare a profesorilor de religie cu Sectorul nostru. De asemenea, au fost felicitați profesorii care au derulat activități cu tinerii elevi, în parteneriat cu preoții noștri, în cadrul proiectului „Crăciunul în Arhiepiscopia Craiovei”, desfășurat în luna decembrie a anului 2019. La finalul întâlnirii, au primit ca dar un calendar bisericesc din partea ÎPS Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

În continuare, profesorii de religie organizatori au realizat o prezentare cu tema „Iubirea prin fapte-ajutorarea celor aflați în suferință”, dar și două aplicații cu temele „Fii tu cărămida spitalului!” și „Dăruiește speranță!”. Profesorii organizatori au fost: Prof. Flueran Cristian Ovidiu (Școala Gimnazială Bistreț), Prof. Căpinaru Nicoleta Daniela (Școala Gimnazială Afumați), Prof. Mișcoci Laurenția, Prof. Gună Angelica Mariana, Prof. Păunescu Mariana (Școala Gimnazială „Ion Țuculescu”). Trebuie să amintim și profesorii metodiști, care au avut rolul de coordonatori ai cercului și anume: Prof. Simona Elena Copăcescu, Prof. Aurora Turcu și Prof. Rodica Teodorescu.

La finalul cercului, doamna Inspect. Iuliana Gheorghe a felicitat școlile și profesorii organizatori pentru activitatea desfășurată, îndemnându-i pe colegii profesori să se dedice activităților de la catedră, dar și proiectelor extra-școlare inițiate de către Arhiepiscopia Craiovei.  

(Doru Marcu)