Cercul metodic al profesorilor de religie din Dolj, nivelul liceal: Tema: Hinduismul. Budismul. Mahatma Ghandi – Studiu de caz

Evenimente

Sâmbătă, 22 februarie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, s-a desfășurat Cerul metodic al profesorilor de religie din județul Dolj, care predau la nivelul liceal. Întâlnirea a avut loc la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Craiova. În calitate de organizatori, amintim pe Prof. Dragomir Gabriela-Denisa, Prof. Georoceanu Lavinia (Liceul Tehnologic de Transporturi Auto) și pe Prof. Diaconu Oana (Liceul Teoretic „Adrian Păunescu” Bârca).  

În deschidere, a luat cuvântul doamna Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj și Pr. Dr. Gabriel Sorescu, consilier pentru Sectorul de Învățământ, activități cu tineretul și de catehizare, în calitate de delegat al Părintelui Mitropolit Irineu. De asemenea, în calitate de invitat, Pr. Cons. Zidaru Alexandru a prezentat ofertele Centrului de Pelerinaje „Sf. Nicodim”, Craiova, atât pentru programul educațional „Școala Altfel”, dar și pentru pelerinajele interne și externe care sunt în agenda anului 2020.

În continuare, întâlnirea s-a derulat conform cu programul următor: prezentarea școlilor organizatorice – Liceul Teoretic „Adrian Păunescu” Bârca și Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Craiova, prezentare Power Point cu tema Hinduismul. Budismul, prezentare despre viața lui Mahatma Ghandi, prezentare filmată cu citate din Sfinții Părinți, realizată de către elevii Liceului Tehnologic de Transporturi Auto și momente tradiționale, prezentate de către elevii de la Liceul Teoretic „Adrian Păunescu”.

Înainte de încheiere, Arhid. Prof. Dr. Pătularu Ionuț-Adrian a prezentat oferta educațională a Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul”, Craiova, pentru anul școlar 2020-2021. De asemenea, Prof. Doru Marcu, inspector eparhial al Sectorului de Învățământ, a făcut câteva precizări cu privire la obținerea avizului de cult în cadrul mișcărilor de personal pentru anul școlar 2020-2021. În final, Inspector Prof. Dr. Iuliana Gheorghe a vorbit despre Olimpiada de religie care va avea loc în luna martie și despre concursul Cultură și spiritualitate.

 

(Doru Marcu)