Delegația Arhiepiscopiei Craiovei în Grecia: Vizită de lucru pentru Centrul de Pelerinaje „Sf. Nicodim”, Craiova

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în perioada 15-20 februarie 2020, o delegație a Arhiepiscopiei noastre a efectuat o vizită de lucru în Grecia, pentru realizarea de noi proiecte și trasee religioase prin Centrul de Pelerinaje „Sf. Nicodim”, Craiova. Delegația a avut în compenență 25 de persoane, dintre care amintim pe Arhid. Zidaru Alexandru, consilierul Sectorului Arhondăric și Pelerinaje, Arhim. Vladimir Dărângă, marele eclesiarh al Catedralei Mitropolitane „Sf. Mc. Dumitru” din Craiova, Pr. protoiereu Câmpeanu Ionel, Pr. protoiereu Mărgineanu Iulian, Pr. Cons. Alexandru Hobeanu și pe Pr. Cons. Samfira Bogdan.

Traseul delegației a avut în program vizitarea unor mari centre religioase începând cu orașul Tesalonic, unde se află moaștele Sf. Mc. Dumitru, Izvorâtorul de Mir, și ale Sf. Grigorie Palama. În continuare, delegația a vizitat ansamblul monahal Meteora, cel mai important centrul monahal al grecilor, mănăstirile din zona insulei Evia, mănăstirea închinată Sf. Nectarie din Eghina, dar și zona turistică a orașului istoric Atena.

În Evia, delegația Arhiepiscopiei Craiovei a fost primită de către Mitropolia din Evia, dar și de către primarul orașului Chalkida, Elena Vaka, și de către viceprimarul Ioannis Nezis, cel care se ocupă și de promovarea turistică și religioasă a orașului. În cadrul întâlnirii, s-a realizat un proiect de colaborare între Centrul de Pelerinaje al Arhiepiecopiei Craiovei și orașul Chalkida, urmând ca în perioada următoare să primim vizita unei delegații grecești pentru promovarea zonei Olteniei.

În prezent, Centrul de Pelerinaje „Sf. Nicodim”, Craiova, funcționează cu binecuvântarea ÎPS Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, și realizează pelerinaje interne la toate mănăstirile din România, dar și pelerinaje externe, în Israel, în Iordania, în Rusia, în Turcia, în Macedonia și în Grecia.

 

(Doru Marcu)

 

(Doru Marcu)