Concursul Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea” – finalizat în Parohia Moțăței I, Protoieria Băilești

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Parohia Moțăței I, din Protoieria Băilești, a organizat în colaborare cu instituțiile locale, precum Consiliul Local Moțăței și Școala Gimnazială Nr. 1 Moțăței, mai multe acțiuni caritabile care au avut ca scop strângerea de fonduri pentru o fetiță din localitate de numai 10 ani, diagnosticată cu trombocitemie, o boală genetică prin care organismul produce prea multe trombocite în sânge. Proiectul s-a înscris în cadrul Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea” și a avut următoarele acțiuni principale:

-organizarea Târgului caritabil De Mărțișor în zilele de 27-28 februarie 2020, prin confecționarea de mărțișoare de către copii și vânzarea produselor respective

-organizarea Spectacolului caritabil Fii bucuria lor, în ziua de 28 februarie 2020, la Căminul Cultural din Moțăței, unde au fost invitați să cânte numeroși artiști consacrați, precum: Vasilica Dinu, Neta Soare, Marius Măgureanu, Filuța Bogdan, Zorina Bălan, Marian Giura, Maria Rotaru, Alexandr Lilea, Mădălina Stoica și mulți alții. De asemenea, au urcat pe scenă și Ansamblul de dansuri populare al Consiliului Local Moțăței, Grupul de copii „Flori de cântec oltenesc” și Ansamblul folcloric „Româncuțele” al Liceului Teoretic „Mihai Viteazu” Băilești.

În calitate de coordonatori ai proiectului trebuie să amintim următoarele persoane și instituții:

-Pr. paroh Glăvan Cătălin, Parohia Moțăței I

-Pr. Iacob Marian Ionuț, Parohia Moțăței I

-dl. Enea Constantin, primar al Comunei Moțăței

-dl. Margelu Răzvan, viceprimar al Comunei Moțăței

-Prof. Căprărin Daniel, director al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Moțăței

-Prof. Dumitru Florin, director adjunct

-D-na Roșu Moni Adriana, consilier educativ

-Prof. Diplă Elena, cadru didactic pentru disciplina religie.

În calitate de delegat al Părintelui Mitropolit Irineu, Pr. Gabriel Sorescu, consilier pentru sectorul de învățământ, activități cu tineretul și de catehizare, a transmis mesajul de binecuvântare și de încurajare, mulțumind Pr. Glăvan pentru inițiativă și pentru implicare.

 

 

(Doru Marcu)