Parohia Sf. Voievozi, Târgu-Jiu – implicată în cadrul Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Parohia Sf. Voievozi, din Protoieria Târgu-Jiu Nord, județul Gorj, participă cu Proiectul „Darul inimii!” în cadrul Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”, inițat de către Patriarhia Română pentru Anul omagial al pastorației părinților și copiilor.

Parohia Sfinții Voievozi din Municipiul Târgu-Jiu s-a înscris în acest proiect cu dorința ca întreaga activitate să atingă inimile tuturor, încât din darul fiecăruia să se colecteze suma necesară pentru operația din Turcia, a tânărului Marian-Andrei Bălașa, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, diagnosticar cu tetrapareză spastică.

Grupul catehetic este format din preoții din Parohia Sf. Voievozi, 6 profesori de Religie și 26 de elevii din 4 instituții de învățământ din Municipiul Târgu-Jiu (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național „Spiru Haret”, Liceul Energetic și Școala Gimnazială Nr. 8 „Constantin Săvoiu”) care, în parteneriat cu autoritățile și numeroase societăți comerciale, au pregătit cu multă dragoste mai multe activități pentru îndeplinirea acestui gest de solidaritate.

Prima acțiune a proiectului s-a desfășurat în data de 1 martie 2020, atunci când în fața bisericii parohiale s-a realizat expoziția „Cumpără un mărțișor, oferă o speranță”. Mărțișoarele realizate de grupul de tineri au fost expuse fără preț de vânzare, însă cei care au dorit să le achiziționeze, au putut să doneze pentru tânărul Marian-Andrei.

În următoarele zile, sunt programate și alte acțiuni dintre care amintim:

-Joi, 05 martie 2020, ora 19 – Competiția sportivă „Jucăm noi, câștigă Marian”, care se va desfășura la Sala de sport a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, Târgu-Jiu;

-Duminică, 08 martie 2020, ora 12 – Spectacolul„Din inimã pentru mama”, care se va desfășura la biserica parohiei Sf. Voievozi, Târgu-Jiu;

-Joi, 12 martie 2020, ora 19 – Activitatea „Luminile sperantei”, care se va desfășura în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu.

            La sfârșitul lunii martie, proiectul parohiei Sf. Voievozi va fi evaluat la nivelul protoieriei. La începutul lunii aprilie, în funcție de punctaj, primele trei proiecte din Protoieria Târgu-Jiu Nord, vor participa la etapa eparhială, care va avea loc la Craiova.  

 

(Doru Marcu)