Finalizarea proiectului „Hristos-Icoana sufletului meu” al Parohiei Costeni, din Protoieria Târgu-Jiu Nord

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Parohia Costeni, din Protoieria Târgu-Jiu Nord, a desfășurat activități în cadrul Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”, desfășurat în Patriarhia Română în perioada ianuarie-mai 2020.

La inițiativa pr. paroh Ion-Alin Gărăcel și cu implicarea domnului Prof. Talpeș Ion Temistocle, tinerii grupului parohial au confecționat mărțișoare, au compus poezii și au interpretat cântece cu ocazia zilei de 1 martie, în cadrul evenimentului caritabil „Expoziția cu bucurii”. Imediat după programul artistic, oamenii din comunitate au putut cumpăra mărțișoarele realizate de tineri și au donat după posibilități pentru strângerea de fonduri în vederea ajutorării copiilor din Asociația „Copiii noștri de pretutindeni”, din Târgu-Jiu, județul Gorj. În sprijinul activităților, au fost implicați și voluntari din Asociația Provita, Târgu-Jiu. În ziua de 7 martie 2020, alături de tinerii grupului parohial, pr. Gărăcel a fost primit cu multă căldură de copiii din centrul de plasament, oferindu-le cadouri, dar și cuvânt de întărire în credință.

Toate activitățile au fost realizate în proiectul parohial social-filantropic intitulat „Hristos-Icoana sufletului meu”, înscris în Concursul Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”. 

(Doru Marcu)