Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Parohia Braniște II Ișalnița, din Protoieria Craiova Nord, județul Dolj, a realizat numeroase activități cultural-religioase și filantropice, în cadrul Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”, inițiat de către Patriarhia Română, cu ocazia Anului omagial al pastorației părinților și copiilor.
Astfel, Parohia Braniște II Ișalnița din Protoieria Craiova Nord s-a înscris în concurs la îndemnul membrilor tinerilor grupului parohial IMPACT CREDO, din dorința ca prin activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect, să fie conștientizată comunitatea asupra importanței incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități . De asemenea, s-a dorit informarea comunității prin intermediul mass-mediei cu privire la nevoile sociale ale persoanelor cu deficiențe și a celor vârstnice din centrele de îngrijire. La propunerea tinerilor, miniproiectul nostru a fost intitulat, „Din Iubire Pentru Diferiți, Dar Egali! Tot în această perioadă, se desfășoară proiectul de solidaritate „Diferiți, dar egali!”, prin Corpul European de Solidaritate, program al Comisiei Europene pentru dezvoltare comunitară.
Coordonatorii principali ai proiectului sunt Pr. Prof. Romulus Lucian Dodenciu, Prof. Dr. Mariana Mirela Dodenciu (Liceul „Matei Basarab” Craiova), Prof. Simona Jianu (Liceul „Matei Basarab” Craiova), Prof. Carmen Velișcu Juja (Școala Gimnazială „Eliza Opran” Ișalnița) și Prof. Mariana Oproiu (Școala Gimnazială „Eliza Opran” Ișalnița). Trebuie amintiți și voluntarii Asociației PROMINA Craiova, voluntarii grupului parohial, dar și Consiliul Local și Primăria Ișalnița.
Dintre acțiunile principale ale proiectului, amintim:
- Întâlnirea grupului parohial de tineri cu preotul paroh la biserica parohiei, pe 16 ianuarie 2020 în vederea informării și stabilirii obiectivelor și a activităților proiectului;
- Desfășurarea unei campanii de informare, promovare și publicitate a proiectului, conștientizarea privind necesitatea și avantajele implicării în acest proiect / Participarea ca voluntari, la atelierele de terapie ocupațională la sfârșit de săptămână și la Centrul de bătrâni „Senior Home” Craiova, împreună cu alți voluntari și elevi cu nevoi speciale aflați în internatul Școlii Gimnaziale Speciale „Sf. Mina” Craiova. Toate activitățile s-au desfășurat în fiecare sâmbătă a lunii februarie;
- Participarea voluntarilor la atelierul de gastronomie, desfășurat la Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina”, Craiova, în ziua de 07 martie, având ca temă 8 Martie – Ziua Mamei.
(Doru Marcu,
Pr. Prof. Romulus Lucian Dodenciu)