Acțiune umanitară în Parohia „Sf. Ier. Nicolae” Dăbuleni, în colaborare cu Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni, județul Dolj

Evenimente

La inițiativa Pr. Prof. Croitoriu Cristian, la începutul lunii martie, elevii Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni, susținuți de către Parohia „Sf. Ier. Nicolae” Dăbuleni, prin părintele paroh Bunciu Ionuț, au demarat o acțiune umanitară pentru ajutorarea unei fetițe de 5 ani din orașul Dăbuleni, diagnosticată cu leucemie limfoblastică acută. Acțiunea s-a numit „Un mărțișor pentru viață”, cu deviza „Gestul nostru poate schimba ceva!” și a debutat cu confecționarea de mărțișoare, care au putut fi apoi vândute în scop umanitar.

În acest sens, în ziua de 8 martie, elevii au expus mărțișoarele în biserica parohială și la Căminul cultural. Înainte de programul artistic pregătit de elevi pentru oamenii din comunitate, Pr. Croitoriu a prezentat situația medicală și a îndemnat la solidaritate față de acest caz. În data de 10 martie, în prezența organizatorilor, familia fetiței a primit banii strânși, în urma campaniei umanitare, dar și prin implicarea Primăriei orașului Dăbuleni și a cadrelor didactice ale Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni.

 

(Doru Marcu)