Proiect filantropic-religios în Parohia Mălăești: „Mă îmbrac cu Hristos, învăț cu Hristos, mă unesc cu Hristos”

Evenimente

În perioada 1 februarie – 8 martie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, pr. paroh Călugărescu Alexandru Florin, din Parohia Mălăești, Protoieria Craiova Nord, a inițiat un proiect filantropic-religios, intitulat „Mă îmbrac cu Hristos, învăț cu Hristos, mă unesc cu Hristos”. Inițiativa se înscrie în cadrul Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”, derulat în Patriarhia Română.

Începând cu luna februarie, cu ajutorul doamnei Înv. Stanu Monica și cu al elevilor de la Școala I-IV Mogoșești, din comuna Goiești, județul Dolj, s-au confecționat mărțișoare, dăruite ulterior doamnelor din administrația locală, de la dispensarul medical și tuturor celor care au trecut pragul sfintei biserici în această perioadă. Acțiunea a avut un scop umanitar, fiecare donând bani pentru ajutorarea unei familii cu 3 copii din parohie, cu posibilități materiale reduse. Această acțiune s-a numit „Mărțișoare din inimioare”, fiind realizată prin implicarea tinerilor învățăcei.

După campania de strângere de fonduri, prin împărțirea mărțișoarelor și prin donațiile primite, cu ajutorul Primăriei Goiești, reprezentată de domnul primar Atanasie Adam, familia a primit pentru copii articole vestimentare, încălțăminte, dar și rechizite școlare, care le sunt de mare necesitate. Finalizarea proiectului s-a marcat cu participarea la Sfânta Liturghie, în data de 8 martie 2020, copiii fiind împărtășiți de către părintele Călugărescu, împlinind-se și unirea euharistică cu Mântuitorul Hristos, așa cum s-a dorit prin propunerea acțiunii „Mă îmbrac cu Hristos, învăț cu Hristos, mă unesc cu Hristos”.

 

(Doru Marcu)