Proiectul educațional de creație și voluntariat „Din inimă pentru semenii noștri”: Parohia Moreni și Liceul Teoretic „Gheorghe Vasilichi”, Cetate, Dolj

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în perioada februarie-martie 2020, Parohia Moreni, cu hramurile „Sf. Ier. Nicolae” și „Sf. Proroc Ioan Botezătorul”, din Protoieria Băilești, a inițiat un proiect educațional de creație și voluntariat, în colaborare cu Liceul Teoretic „Gheorghe Vasilichi”, din comuna Cetate, județul Dolj.

Proiectul s-a numit „Din inimă pentru semenii noștri”, având ca scop ajutorarea unor familii nevoiașe din localitate, dar și achiziționarea de rechizite școlare pentru un număr de 27 de elevi. Inițiativa s-a înscris în cadrul Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea” și a constat în realizarea următoarelor activități principale: pictarea de icoane pe sticlă, confecționarea de mărțișoare, organizarea unui târg caritabil, cumpărarea de produse alimentare și de igienă pentru familiile nevoiașe, dar și de rechizite școlare. 

Activitățile s-au desfășurat cu implicarea tinerilor din parohie, elevi ai Liceului din Cetate, fiind coordonați de către părintele paroh Cristian Scurtulescu, Înv. Ștefania Lican, Înv. Iuliana Solomon și Înv. Claudia Nedelcu.

 

(Doru Marcu)