Proiectul „Familia creștină, mijloc de mântuire în lumina Preasfintei Treimi”, derulat în Parohia Dobrița, județul Gorj

Evenimente

În Parohia Dobrița, din Protoieria Târgu-Jiu Nord, județul Gorj, începând cu luna ianuarie a anului 2020, părintele paroh Mălăescu Vasile a inițiat un proiect filantropic, denumit „Familia creștină, mijloc de mântuire în lumina Preasfintei Treimi”, pentru a participa la Concursul Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”, derulat în Arhiepiscopia Craiovei cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

Dintre principalele activități realizate, amintim:

– ateliere de lucru pentru realizarea de felicitări, mărțișoare, icoane pictate pe sticlă și pe lemn, confecționarea de coșulețe cu flori, a Sfintei Cruci din lemn sau din ață de iută etc;

– spectacol caritabil susținut de către elevi;

– activitatea „Bucuria revederii” – elevii Școlii Gimnaziale Runcu, alături de cadrele didactice implicate și de pr. Mălăescu, au adus bucurie unei fetițe diagnosticată cu tetrapareză spastică, atunci când au mers să o revadă și i-au dus diferite daruri;

-expunerea obiectelor confecționate manual de către copii, cu scopul de obținere de fonduri benevole din partea celor care au participat la activități. În urma acestei activități, s-au cumpărat produse alimentare pentru câteva familii nevoiașe din comună și s-a susținut financiar o intervenție chirurgicală oftalmologică a unei doamne în vârstă de 75 de ani.

Activitățile proiectului s-au desfășurat cu ajutorul tinerilor din grupul parohial și al elevilor Școlii Gimnaziale Runcu, județul Gorj. Alături de părintele Mălăescu, s-au implicat următoarele persoane și instituții: Prof. Popescu Ionel Cosmin, directorul Școlii Gimnaziale Runcu, Prof. Giorgi Daniel, directorul adjunct, Prof. Florea Liliana, cadru didactic de religie, Înv. Popescu Irina Maria, Înv. Croitoru Alexandru Mircea și dl. Adi Câmpeanu, primar al Comunei Runcu, alături de colegii din administrația locală.

 

(Doru Marcu)