Procesiune cu Icoana Maicii Domnului pentru izbăvirea în Cetatea Băniei „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi!”

Evenimente

Cu binecuvântarea şi participarea directă a Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Catedrala „Maica Precista” – Dudu din Craiova şi racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nifon, de la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, vor fi scoase în procesiune mâine, 25 martie, de Praznicul „Bunei Vestiri”. Astfel, după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, un grup restrâns de preoţi, în frunte cu IPS Părinte Mitropolit, va porni de la Catedrala „Maica Precista” – Dudu, în jurul orelor 11,00. La scoaterea Icoanei Maicii Domnului din sfântul locaş vor fi rostite ectenii şi cereri de izbăvire pentru poporul român binecredincios de pretutindeni de noua boală molipsitoare (noua epidemie). La orele 11,15, procesiunea se va opri la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dimitrie”, unde se vor alătura moaştele Sfântului Ierarh Nifon. De aici, IPS Părinte Mitropolit Irineu, însoţit de preoţii slujitori, vor porni pe principalele străzi ale Băniei, rugând pe Dumnezeu şi pe Maica Domnului pentru sănătatea şi izbăvirea poporului şi a cetăţii. Procesiunea nu va avea nici o oprire, respectând toare regulile impuse de situaţia de criză, vizând în principal spitalele oraşului şi toate centrele de ajutor sanitar. Fiecare biserică va întâmpina procesiunea cu sunet de toacă şi bataie de clopot.

            În contextul marelui Praznic al „Bunei Vestiri”, numit după dreptate de învăţătura Ortodoxă „începutul mântuirii noastre”, Procesiunea condusă de IPS Părinte Mitropolit Irineu al Olteniei va fi pusă sub protia Maicii Domnului, cu rugăciunea „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi!”.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei