Ora de Religie „altfel” în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în perioada martie-aprilie 2020, prin Sectorul de Învățământ, Activități cu tineretul și de catehizare și în colaborare cu Inspectoratele Școlare Județene Dolj și Gorj, profesorii de religie au fost implicați în două proiecte educațional-religioase care se adresează elevilor. Proiectele se realizează folosind mijloacele online de comunicare și se derulează atâta timp cât școlile vor rămâne închise, urmare a situației speciale în care țara noastră se află.   

Primul proiect, intitulat „Copiii caută trupul tainic al Mântuitorului” presupune următoarele activități: profesorii vor pune la dispoziția elevilor materiale educativ-religioase și vor propune activități educative curiculare și extracuriculare, precum și concursuri interactive.  Tot la propunerea profesorilor, tinerii elevi sunt îndemnați să organizeze un spațiu de rugăciune, unde se vor regăsi Sfânta Scriptură, icoane, cărți de rugăciune, un sfeșnic sau o candelă. Scopul acestui proiect este ca elevii să-și dezvolte relația cu Dumnezeu și Sfinții Săi, mai ales în această perioadă de încercare, și să exerseze deprinderile de buni creștini.

Al doilea proiect, denumit „Ora de religie on-line”, are în vedere realizarea prin mijloace tehnice moderne a unor lecții în conformitate cu programa școlară. Profesorii de religie vor realiza lecții filmate, cu o prezentare succintă, iar materialul final va fi pus la dispoziție tuturor cadrelor didactice pentru disciplina religie din Arhiepiscopie, pentru a fi distribuit către elevi. Obiectivul principal al acestui proiect este acela de a oferi educație religioasă tuturor elevilor în perioada specială în care ne aflăm.

 

(Diac. Teodor Marcu)