Imprimante 3D la Craiova în lupta cu noul coronavirus

Evenimente

Membrele Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române (SONFR), filiala Craiova, au făcut săptămâna trecută o donaţie de două imprimante 3D către Clubul de robotică al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”. 

Iniţiativa SONFR Craiova vine în sprijinul tinerilor elevi de liceu care s-au oferit în această perioadă voluntari pentru a sprijini îmbunătăţirea liniei de echipament de protecţie a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova. Până în prezent, tinerii au reuşit să realizeze mai multe viziere de protecţie, la cele mai bune standarde calitative, care sunt deja folosite de echipa sanitară de combatere a pandemiei de COVID-19. Sprijinul femeilor ortodoxe vine în acest moment ca o întărire a acestei iniţiative, adăugând în dotarea Clubului de robotică două imprimante 3D, necesare realizării vizierelor de protecţie. „Am aflat de iniţiativa acestor tineri şi am decis să le venim în ajutor. Membrele noastre cele mai tinere sunt deja prezente în activităţile de voluntariat desfăşurate în contextul combaterii acestei epidemii. Cele două imprimante vor fi folosite în scopul realizării vizierelor, uşurând şi totodată înmulţind posibilitatea de realizare a acestora. Darul nostru vine din toată inima, cu nădejdea că această încercare grea va trece repede şi că ne vom putea întoarce cu toţii sănătoşi la viaţa noastră obişnuită”, a spus Adriana Bursuc, preşedinta SONFR Craiova. 

În această perioadă, alături de membrele SONFR Craiova s-au alăturat şi voluntarii ASCOR Craiova cu numeroase proiecte de caritate, venind în ajutorul bătrânilor singuri şi al persoanelor neputincioase. De asemenea, cu sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, s-a hotărât înmulţirea porţiilor de hrană care se împart zilnic credincioşilor nevoiaşi din parohiile Arhiepiscopiei Craiovei.

 

Sursa: ziarullumina.ro

Pr. Ioniţă Apostolache