„Ora de religie on-line”, proiect educațional desfășurat în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în prima parte a lunii aprilie profesorii de religie din județele Dolj și Gorj au continuat implementarea proiectului educațional „Ora de religie on-line”.

În cadrul acestui proiect, cadrele didactice implicate au realizat diverse materiale, pe care le-au pus la dispoziția elevilor, utilizând mijloace moderne de comunicare. Dintre cele mai importante acțiuni, amintim: realizarea de lecții filmate, prezentări Prezi și PPT, întâlniri în spațiul virtual cu ajutorul platformelor puse la dispoziție de Ministerul Educației și Cercetării.

De asemenea, în cadrul proiectului „Copiii caută Trupului tainic al Mântuitorului”, elevii au realizat materiale cu specific religios pascal și anume: picturi, desene, eseuri și fișe de lucru. O altă activitate importantă a proiectului a fost organizarea locurilor de rugăciune în spațiile personale, unde copiii au putut să se roage pentru binele familiei și pentru depășirea situației medicale actuale.

Profesorilor deja amintiți (Proiectul educațional-religios „Copiii caută Trupul tainic al Mântuitorului”, în derulare în Arhiepiscopia Craiovei) li s-au alăturat următoarele cadre didactice: Enculescu Ramona Elena, Bardoș-Micu Cristina, Fota Luminița, Ionescu Daniela Claudia, Manda Iuliana, Munteanu Daniela Felicia, Oprea Carmen, Predoi Iuliana-Alina, Tițoiu Cristina, Turcu Aurora, Turtureanu Silviana Elena, Vică Melania, Popescu Mărioara, Arhid. Nicușor Lăzărică, Pr. Ionașcu Gheorghe, Păunescu Felicia și Mîrșu Ana, Belciug Marinela, Boldișor Ileana, Boborică Dinuța, Boruz Marinela, Constantin Liliana, Diac. Cîrstea Vincențiu, Dăsculțu Maria, Dobre Luminița, Gavrilă Elena, Georgescu Serena, Ivașcu Claudia, Manda Emil, Nemet Letiția, Nicolin Ionela Vasilica, Olaru Camelia Marinela, Olariu Maria, Pigulea Livia, Pleșoianu Florinel, Răduț Luminița, Romînu Caliopi Ramona, Tioacă Liliana, Tancă Sandală, Viașiu Cristina și Viașiu Sebastian.

Prin implicarea în aceste proiecte a profesorilor de religie și a elevilor din Arhiepiscopia noastră, s-a dorit ca în această perioadă de grea încercare și de izolare socială să se păstreze o cât mai strânsă legătură, apelând la spațiul virtual dar mai ales la comuniunea în rugăciune. Împreună cu atingerea obiectivelor didactice, îndeplinite în măsura posibilităților actuale, tinerii elevi au avut bucuria să descopere și să experimenteze dimensiunea duhovnicească a rugăciunii făcută din inimă, în intimitate lor. Chiar dacă nu au fost prezenți în sfintele locașuri, totuși, în rugăciune, copiii au rămas alături de preoții și slujitorii din parohiile noastre.

(Diac. Teodor Marcu)