Aparat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus donat de Arhiepiscopia Craiovei Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova

Evenimente

Contractul de donaţie a unui aparat necesar pentru tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, aflate în stare gravă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Craiova, a fost semnat azi la sediul Centrului Eparhial al Arhipiescopiei Craiovei.

Actul a fost semnat de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei şi managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Craiova, dr. Adina Turcu.

Aparatul, achiziţionat de Arhiepiscopia Craiovei cu sprijinul   SC QFORT SA, şi intrat în dotarea Secţiei de Terapie Intensivă a unităţii medicale, asigură pacienţilor critici terapii sigure în vederea supleerii funcţiilor renale, hepatice sau pulmonare.

            Demersul privind donarea acestui aparat medical se înscrie în Campania ”Dragostea nu cade niciodată!” iniţiată de Arhiepiscopia Craiovei şi Asociatia Vasiliada cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor aflate în situaţii de risc, în contextul pandemiei COVID-19.

            La finalul evenimentului de azi, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu a reiterat interesul Centrului Eparhial faţă de necesarul de echipamente al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Craiova.

Campania ”Dragostea nu cade niciodată!” prilejuieşte, de asemenea, conştientizarea suferinţei semenilor încercaţi în această perioadă şi sporirea rugăciunii.

 „ Noi dorim ca toţi preoţii şi toţi credincioşii noştri, părinţii şi maicile din mănăstiri, să păstreze întotdeauna grija şi mintea la Dumnezeu căci numai El este Acela care rânduieşte şi ne ajută să trecem cu uşurinţă peste aceste piedici ale vieţii.

Nu vom înceta să ne rugăm ca toţi să se bucure de protecţia şi grija lui Dumnezeu şi de ajutorul Maicii Domnului. Dacă noi suntem convinşi că ţara aceasta este a Maicii Domnului, în mod sigur că vom trece cu uşurinţă pentru că Maica Domnului ne ajută şi ne va sprijini în tot ceea ce facem” a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

La rândul său, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Craiova, dr. Adina Turcu a exprimat mulţumirea pentru aparatul medical donat de Arhiepiscopia Craiovei evidenţiind importanţa şi utilitatea acestui dispozitiv în contextul sanitar actual.

            „Dat fiind faptul că noi suntem un spital de fază întâi, un spital în care tratăm de foarte mult timp doar pacienţi confirmaţi COVID, era foarte greu de transportat şi era mai ales în detrimentul celorlalte spitale, pentru a evita şi contaminarea altor persoane. Este foarte important pentru noi ce s-a întâmplat şi sperăm ca pacienţii noştri să beneficieze de tot ceea ce este nevoie în cadrul spitalului.

            Din punct de vedere tehnic, este un aparat care permite pacienţilor care au nevoie de hemodializă să se facă hemodializa în acest compartiment fără a mai fi nevoie să fie transportaţi într-un centru de hemodializă”, a precizat dr. Adina Turcu.

            Prin intermediul Campaniei ”Dragostea nu cade niciodată!”, desfăşurată de Arhiepiscopia Craiovei şi Asociatia Vasiliada,  se asigură alimente neperisabile, produse de igienă dar şi consiliere psihologică şi socială persoanelor vârstnice şi celor izolate la domiciliu.