Cursuri și examene online la școlile teologice din Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Conform indicațiilor primite de la Ministerul Educației și Cercetării, școlile teologice din Arhiepiscopia Craiovei desfășoară cursuri online pentru finalizarea anului preuniversitar și universitar 2019-2020.

Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din Craiova a accesat platforme online pentru a pune la dispoziție profesorilor și studenților  mijloacele de comunicare necesare pentru a parcurge materia în vederea finalizării anului academic. În acest sens, cadrele didactice ale Facultății, în frunte cu ÎPS Dr. Irineu, în calitate de profesor universitar, au alcătuit cursuri și au pus la dispoziția studenților materialele necesare procesului educațional. De asemenea, facultatea va organiza sesiunea de examene în conformitate cu hotărârile Consiliului de Administrație nr. 14 din 29.04.2020, a ședinței Senatului UCv din 30.04.2020 prin care s-a aprobat „Metodologia derulării activităților desfășurate în Universitatea din Craiova în sistem on-line”. 

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” au fost invitați să acceseze conturile de pe platforma Google Classroom, unde profesorii au încărcat materialele educaționale în conformitate cu programa școlară. La Târgu-Jiu, profesorii Liceului Teologic „Sf. Nicodim” lucrează cu elevii folosindu-se de platforma online ZOOM, dar și de grupurile pe clasă de WhatsApp.  

Prin eforturile concentrate ale cadrelor didactice din învățământul nostru teologic, implicarea elevilor și a studenților este una ridicată, ceea ce oferă premisele finalizării cu bine a anului școlar. Toate aceste activități educaționale se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.   

 

(Diac. Teodor Marcu)