Proiect filantropic în Parohiile Ișalnița și Perișoru-Vechi, din Protoieria Craiova Nord

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, parohiile Ișalnița și Perișoru-Vechi din Protoieria Craiova Nord au desfășurat în comun un proiect filantropic denumit „Solidaritate în vremuri de încercare”. Începutul proiectului a debutat în perioada pascală la nivelul fiecărei parohii, fiind realizat și în parteneriat la începutul lunii mai pentru ajutorarea enoriașilor din Parohia Perișoru-Vechi. Proiectul a fost coordonat de către Pr. protoiereu Ion Nicolae.

La inițiativa Pr. Badea Alexandru Nicolae și a Pr. Dumitrana Gheorghe Răzvan, cu sprijinul voluntarilor din parohii, au fost realizate colecte materiale și de bani care au fost distribuite la peste 80 de persoane afectate de epidemia declanșată de COVID19.   

Alături de pachetele alimentare, care au fost distribuite beneficiarilor la domiciliu în condiții de siguranță sanitară, cei doi preoți au oferit și sprijin moral și de încurajare. Oamenii au înțeles că prin rugăciune dar și prin respectarea normelor de conduită socială și sanitară vor putea depăși cu bine această situație cu care se confruntă.  

    La finalul proiectului, părintele paroh Dumitrana a transmis un mesaj de mulțumire voluntarilor din Parohia Ișalnița pentru sprijinul acordat: „Iubiți credincioși ai Parohiei Ișalnița, în numele Parohiei Perișoru-Vechi, vă mulțumim pentru toată osteneala și dăruirea pe care ați avut-o față de noi. Pentru ajutorul primit cu toată dragostea din partea dumneavoastră și a părintelui Badea, rugăm pe bunul Dumnezeu să vă dăruiască multă sănătate și mult ajutor în acțiunile viitoare”.  

(Diac. Teodor Marcu)