Pelerinaj la Mănăstirile Nămăiești și Curtea de Argeș, organizat de Centrul de Pelerinaje „Sf. Nicodim”, Craiova

Evenimente

După o lungă perioadă în care accesul la locurile de rugăciune a fost restricționat, Centrul de Pelerinaje „Sf. Nicodim” al Arhiepiscopiei Craiovei a organizat sâmbătă, 4 iulie 2020, un pelerinaj de suflet la Mănăstirea Nămăiești, Curtea de Argeș, precum și la mănăstirile Aninoasa și Mamu, prin Parohia Cernele II, din Protoieria Craiova Sud.

Dorința de pelerinaj a credincioșilor s-a văzut încă de la primul loc de închinare. Aceștia au înălțat gând de rugăciune către bunul Dumnezeu și Maica Domnului pentru toți cei bolnavi, medici și personalul auxiliar, precum și în mod particular pentru nevoile fiecăruia. La Mănăstirea Aninoasa s-a săvârșit Acatistul Sfântului Nectarie, iar la Mănăstirea Curtea de Argeș au fost făcute rugăciuni pentru familia regală înmormântată în biserica nouă și sfințită în anul 2018.

PC. Pr. Hogea Sebastian Cătălin, organizatorul grupului de pelerini, a declarat următoarele lucruri: „Timpul petrecut în pelerinaj a fost o adevărată binecuvântare. Ne-am întors cu toții plini de speranță și un pic mai liniștiți. Sper să ne țină această liniște, primită astăzi ca dar de la bunul Dumnezeu. Slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit de o așa zi minunată”.

Centrul de Pelerinaje „Sfântul Nicodim” al Arhiepiscopiei Craiovei își propune, cu binecuvântarea ÎPS Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, ca în următoarea perioadă să organizeze pelerinaje în Bucovina (17-22 august 2020), în Maramureș (31 august-5 septembrie 2020), dar și la mănăstirile din Grecia (17-23 august 2020). Trebuie știut că deplasările vor respecta toate normele sanitare recomandate de autoritățile competente.

(Diac. Teodor Marcu)