Modulul al II-lea de instruire a preoților din Proiectul „Lumină din Lumină”, desfășurat la Craiova

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 14 iulie 2020 la Craiova a avut loc al II-lea modul de instruire a preoților implicați în Proiectul Catehetic „Lumină din Lumină”, inițiat de către Sectorul de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare la începutul lunii iunie.

Întâlnirea s-a desfășurat în Sala „Mitropolit Firmilian” din Craiova și au fost prezenți următorii preoți: Pr. Prof. Croitoriu Cristian, Pr. Vătăman Marius, Pr. Vlăducu Viorel, Pr. Hantea Marian, Pr. Prejbeanu Silviu, Pr. Constantin Nicolae, Pr. Dorobăț Cosmin, Pr. Bunciu Ionuț, Pr. Grosu Gabriel, Pr. Roman Alexandru, Pr. Vasilică Nicolae și Pr. Cârciumaru Adrian. Moderatorii întâlnirii au fost Pr. Gabriel Sorescu, Diac. Adrian Lupu și Diac. Doru Marcu.

În cadrul întâlnirii, au avut loc prezentări teoretice despre categoriile și tipologiile de tineri din grupurile parohiale, care sunt materialele necesare pentru pregătirea generală a unei întâlniri cu tinerii într-un cadru organizat, dar și care poate fi modelul unei prime întâlniri cu tinerii. De asemenea, preoții au luat parte la anumite jocuri practice cu rol educativ și de formare.

Conform conceptului proiectului, primele întâlniri cu tinerii în cele 25 de parohii din Arhiepiscopia Craiovei înscrise în proiect vor debuta la începutul lunii septembrie a acestui an. În același timp, întâlnirile vor avea loc și se vor desfășura în funcție de recomandările din partea autorităților competente cu privire la situația medicală din țară.  

Scopul Proiectului Catehetic „Lumină din Lumină” este de a dezvolta activitățile parohiale cu adolescenții și tinerii din Arhiepiscopia Craiovei. Motto-ul proiectului este următorul: „Lucrează. Dăruiește. Luminează”.

(Diac. Teodor Marcu)