Primele întâlniri ale tinerilor în cadrul Proiectului catehetic „Lumină din lumină”, din Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

În contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor, declarat la nivelul Patriarhiei Române, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Sectorul de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare, reprezentat de către Pr. Consilier Gabriel Sorescu, a inițiat la începutul lunii iunie a acestui an Proiectul catehetic „Lumină din lumină”, cu motto-ul: „Lucrează. Dăruiește. Luminează”.

Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea activităților parohiale cu adolescenții (grupa de vârstă 11-15 ani) și tinerii (grupa de vârstă 16-19 ani) în cadrul parohiilor din Arhiepiscopia Craiovei, prin implicarea preoților, a profesorilor de religie, precum și a altor colaboratori ai acestora.

În acest sens, în urma a două module de instruire, preoții înscriși în proiect au fost pregătiți în vederea aplicării unor metode eficiente de catehizare a adolescenților și tinerilor. Din partea organizatorilor, preoții au primit un program de lucru, cu teme de întâlnire bine precizate, dar și cu posibilitatea de a propune discuții și evenimente în funcție de specificul fiecărui grup de adolescenți sau tineri. În mod concret, în fiecare lună două teme sunt comune, iar alte două vor fi propuse de preoții coordonatori. Pentru primul an al proiectului au fost selectați 25 de preoți din județele Dolj și Gorj, care vor înființa 25 de grupuri de catehizare la nivelul parohiilor oltene.

Conform calendarului stabilit, la finalul lunii august primele activități directe cu adolescenții și tinerii din parohii au început. În ziua de joi, 27 august, au debutat primele întâlniri pentru trei dintre grupurile parohiale și anume: în Parohia Motru II, unde coordonator este Pr. Breană Marius, iar colaborator doamna Bălăcean Alina, profesoară de matematică, în Parohia „Sf. Antim Ivireanul” Cărbunești, unde coordonator este Pr. Vulpe Adrian, iar colaborator domnul Borcan Ion Marian, cântărețul parohiei și în Parohia „Sf. Nicolae” Calafat, unde coordonator este Pr. Roman Alexandru, iar colaborator Moțățăeanu Andrei, profesor de religie. În ziua de duminică, 30 august, a avut loc prima întâlnire a grupului în Parohia Turcenii de Sus, unde coordonator este Pr. Bușe Petre, având colaborator pe doamna Bușe Ileana, profesoară de religie.

În prima săptămână a lunii septembrie, primele întâlniri ale grupurilor catehetice vor avea loc și în celelalte parohii înscrise în Proiectul „Lumină din lumină”.

(Diac. Teodor Marcu)