Proiectul educativ-catehetic „Lumină din lumină” continuă

Evenimente

În luna septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, preoții înscriși în cadrul proiectului educativ-catehetic „Lumină din lumină” au organizat primele întâlniri cu tinerii din parohiile lor.

Până în prezent s-au format 15 grupuri parohiale de adolescenți și tineri, prin implicarea preoților, a profesorilor, a cântăreților bisericești și a părinților, la primele întâlniri participând în total un număr de aproximativ 200 de persoane. Parohiile care au reușit să formeze aceste grupuri de tineri sunt următoarele: Parohia Sf. Antim Ivireanul – Târgu Cărbunești, Parohia Turcenii de Sus, Parohia Motru II, Parohia Sf. Voievozi – Târgu-Jiu, Parohia Rovinari I, Parohia Rovinari II, Parohia Țicleni, Parohia Sadu II, Parohia Sf. Calinic Cernicanul – Craiova, Parohia Sf. Nicolae-Calafat, Parohia Sf. Martiri Brâncoveni, Parohia Filiași I, Parohia „Ziua Crucii” Craiova, Parohia Costeni și Parohia Romanești.

Proiectul „Lumină din lumină” a fost propus și implementat de către Sectorul de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare la începutul lunii iunie, având ca principal obiectiv  înființarea de grupuri parohiale de adolescenți și tineri.

(Diac. Teodor Marcu)