Lansarea oficială a Platformei E-learning a profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Craiovei

Comunicate de presa Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în cadrul conferinței de presă din ziua de 22 septembrie 2020, a avut loc lansarea oficială a Platformei E-learning a profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Craiovei.

Proiectul a debutat în data de 4 august 2020, când a avut loc prima sesiune de instruire și formare a cadrelor didactice, specializarea Religie, cultul ortodox, din județele Dolj și Gorj, care funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu.

Echipa de implementare a proiectului este alcătuită din: ÎPS. Prof. Univ. Dr. Irineu  Popa, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Pr. Dr. Gabriel Sorescu, Consilier Învățământ, Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae-Răzvan Stan, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Pr. Prof. Neofit Stănciulescu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Prof. Drd. Carmen Oprea, Metodist ISJ Dolj, Diac. Drd. Adrian Lupu, Inspector Învățământ și dl. Florin Oprea, specialist IT.

Platforma E-learning a profesorilor de Religie, disponibilă la adresa web https://e-religie.ro/, cuprinde toate documentele curriculare necesare profesorului de Religie și anume: programa școlară, manuale și auxiliare didactice, planificări calendaristice și resurse educaționale. În ceea ce privește resursele educaționale concepute de profesorii doljeni și gorjeni amintim fișele de evaluare pentru unitățile de învățare și exerciții de consolidare realizate la fiecare lecție din programă, disponibile online pe această platformă.

Platforma E-learning a profesorilor de Religie urmărește să acopere întreaga programă școlară, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a și să asigure învățarea la distanță într-un mediu educațional bazat pe colaborare, care va îmbina metodele didactice tradiționale cu metode bazate pe mijloace IT, folosind Google forms și Learning Apps.

În cadrul conferinței, la care au fost prezenți reprezentanți ai presei locale și naționale (TVR Craiova, Oltenia TV, Oltenia 3TV, Euro Sud TV, TeleU, Agenția Națională de presă Agerpres, Radio Trinitas, Radio România Actualități, Cuvântul Libertății și Alto Media), au luat cuvântul Pr. consilier Gabriel Sorescu, d-na Inspector Prof. Iuliana Gheorghe și d-na Prof. Carmen Oprea.  

(Diac. Prof. Teodor Marcu)