Final de selecție a cântăreților bisericești în proiectul „Toată suflarea să laude pe Domnul”

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în perioada 10-24 septembrie 2020 a avut loc selecția cântăreților din cele șase protoierii ale Arhiepiscopiei Craiovei, în cadrul proiectului catehetic „Toată suflarea să laude pe Domnul”.

În ziua de 10 septembrie, la Seminarul Teologic din Craiova, în prezența Pr. Consilier Grigore Vulcănescu, a Pr. Consilier Gabriel Sorescu, a Diac. Inspector Doru Marcu și a formatorilor Arhid. Prof. Dr. Lăzărică Nicușor și Asist. Univ. Dr. Victor Șapcă a avut loc lansarea proiectului care urmărește înființarea unor coruri parohiale mixte. Totodată a avut loc selecția cântăreților bisericești din Protoieria Craiova Sud. Pentru celelalte protoierii, zilele de selecție au fost următoarele: 15 septembrie pentru Protoieria Craiova Nord, 16 septembrie pentru Protoieria Târgu-Jiu Nord, 17 septembrie pentru Protoieria Târgu-Jiu Sud, 18 septembrie pentru Protoieria Târgu Cărbunești și 24 septembrie pentru Protoieria Băilești.

Selecția a avut în vedere evaluarea calităților muzicale ale candidaților, dar și aptitudinile organizatorice. În total au fost selectați un număr de 47 de cântăreți pentru județul Dolj și 31 de cântăreți pentru județul Gorj.

Proiectul catehetic „Toată suflarea să laude pe Domnul” se desfășoară pe durata a trei ani. La finalul fiecărui an de proiect va avea loc un festival-concurs al corurilor parohiale organizate de cântăreții bisericești din Arhiepiscopia Craiovei.

(Diac. Teodor Marcu)