Festival – Concurs de Poezie Religioasă, organizat de Fundația „Cuvântul care zideşte” a Mitropoliei Olteniei

Evenimente

Începând cu această săptămână, elevii din învățământul primar, gimnazial şi liceal din Oltenia se pot înscrie la concursul de creație literară, organizat online de Fundația „Cuvântul care zidește” a Mitropoliei Olteniei. Organizatorii Festivalului – Concurs de Poezie Religioasă lansează în acest an o nouă provocare, aceea ca participanții să compună o poezie, având ca sursă de inspirație tabloul unei mănăstiri în perioada de toamnă.

Data limită de înscriere este 20 noiembrie 2020. Înscrierea în concurs presupune transmiterea unei poezii în limba română (minim 2 strofe la Secțiunea Ciclul Primar și minim 3 strofe la Secțiunile Gimnaziu și Liceu) de către elev. Fiecare participant va trimite o poezie pe adresa de e-mail fundatia.cuvantul@gmail.com. În textul e-mailului se vor preciza numele participantului, școala, clasa, profesorul coordonator și secțiunea.

„Festivalul – Concurs de Poezie Religioasă este un concurs de creație literară, în limba română, care își propune să descopere și să promoveze noi talente poetice. De asemenea, prin organizarea acestui festival – concurs se urmărește cultivarea respectului copiilor și tinerilor pentru valorile culturale și promovarea valențelor educative ale religiei ortodoxe. Printre obiective, amintim stimularea creativității copiilor și tinerilor cu preocupări în domeniul religiei, realizarea unor schimburi de experiență între copii și tineri, creșterea gradului de implicare a copiilor și tinerilor în activități culturale și de dezvoltare personală”, a subliniat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care zidește”.

Mai multe detalii despre regulamentul de organizare al evenimentului pot fi găsite pe blogul fundației, www.fundatiacuvantulcarezideste.blogspot.ro.

(Gabriela Firu)