Cercul metodic online al profesorilor de religie din judeţul Dolj, pentru învățământul gimnazial

Evenimente

Profesorii de religie din judeţul Dolj au participat sâmbătă, 7 noiembrie 2020, la Cercul pedagogic al profesorilor de religie, pentru învățământul gimnazial, eveniment desfăşurat online. Activitatea a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Județean (ISJ) Dolj şi Şcoala Gimnazială Traian din Craiova.

Tema Cercului adresat profesorilor a fost: „Metode didactice interactive, specifice disciplinei Religie, aplicabile în învățământul online”. Printre participanţii la eveniment s-au numărat, alături de profesorii de religie, prof. dr. Iuliana Gheorghe, inspector de specialitate la disciplina Religie din cadrul ISJ Dolj, pr. dr. Gabriel Sorescu, consilier al Sectorului de învățământ, activităţi cu tineretul şi de catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei și Diac. Adrian Lupu, Inspector eparhial pentru învățământ. În deschiderea evenimentului a fost transmis de către reprezentanţii Arhiepiscopiei Craiovei mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

„În cadrul Cercului au fost prezentate o serie de materiale specifice desfăşurării procesului de învăţământ în condiţiile actuale. Pe lângă istoricul Şcolii Gimnaziale  «Traian», o şcoală de referinţă din judeţul nostru, prezentat de prof. dr. diac. Ionuţ Adrian Pătularu, ceilalţi profesori, pr. prof. Pauliean Bălaşa şi d-na profesoară Melania Vică, au adus în faţa colegilor cele mai noi metode de predare online. De asemenea, în cadrul cercului pedagogic, doamna prof. metodist Carmen Oprea a prezentat stadiul lucrărilor pe platforma de religie E-Learning, platformă pe care profesorii de religie o folosesc în predarea lecţiilor în această perioadă dificilă”, a subliniat diac. drd. Lupu Adrian, din cadrul Sectorului de învăţământ, activităţi cu tineretul şi de catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei.

(Gabriela Firu)