Etapa de evaluare în Arhiepiscopia Craiovei a Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Sectorul de învățământ, activităţi cu tineretul şi de catehizare, a organizat luni, 9 noiembrie 2020, o întâlnire online cu reprezentanţii protopopiatelor din Arhiepiscopia Craiovei: Pr. Mihail Florin, Pr. Daniel Foanene, Pr. Marius Breană, Pr. Viorel Vlăducu, Pr. Mihai Crinu și Pr. Șuncă Mihalache.

Scopul întâlnirii a fost acela de a discuta aspecte organizatorice din cadrul Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”. Acest concurs se derulează în Patriarhia Română cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și al Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români. 

„Din cauza situației actuale din țară, evaluarea acestui concurs a fost amânată, deși trebuia să se realizeze până la data de 21 mai 2020. La această întâlnire, la care a participat şi părintele consilier Gabriel Sorescu, alături de reprezentanții protoieriilor, s-a propus evaluarea și finalizarea acestui concurs la nivelul protoieriilor şi apoi la nivelul Centrului eparhial, în data de 4 decembrie 2020. Cu alte cuvinte, până la această dată, protoieriile vor trebui să îşi selecteze câștigătorii Concursului Naţional Catehetic, câte trei parohii pentru fiecare protoierie, astfel că la etapa eparhială din data de 4 decembrie vom avea de evaluat 18 proiecte din 18 parohii, pentru a desemna locul I pentru județul Dolj și locul I pentru județul Gorj. După această etapă, vom trimite către Biroul de catehizare al Patriarhiei Române informațiile privind câștigătorii. Proiectul a prevăzut implicarea preoților și a tinerilor în acțiuni filantropice”, a detaliat prof. diac. Teodor Marcu, din cadrul Sectorului de învățământ, activități cu tineretul şi de catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei.

Concursul Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea” și-a propus să contribuie la dezvoltarea creativității prin libertatea oferită participanților în inițierea unor idei de proiect, precum și a sentimentelor de atașament față  de familie și valorile ei. Prin raportarea la tematica anului omagial, copiii au fost îndemnați să se apropie mai mult de părinții lor, iar preoții și profesorii implicați au fost încurajați să acorde prioritate familiei în orizontul activității pastorale și didactice. Concursul s-a adresat elevilor din învățământul preuniversitar, care fac parte din grupul de cateheză, sub coordonarea unui preot și a unui profesor.

(Gabriela Firu)