Slujire arhierească la Catedrala Mitropolitană „Sf. Mc. Dumitru” din Craiova

Evenimente

În ziua de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, în ziua Lăsatului sec pentru Postul Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Mitropolitană „Sf. Mc. Dumitru” din Craiova, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. De asemenea, în cadrul sfintei slujbe, tânărul Tudor Ionuț Laurențiu a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Răchita Brabova, din Protoieria Craiova Nord, județul Dolj.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit s-a rugat pentru încetarea noii epidemiei, citind rugăciunea specială pentru această boală, dar și pentru Postul Nașterii Domnului.

În Biserica Ortodoxă, în ziua de 15 noiembrie începe Postul Nașterii Domnului și se termină în ziua de prăznuire a Nașterii după trup a Domnului, anume la data de 25 decembrie. Pe parcursul acestei perioade, credincioșii sunt îndemnați să se spovedească și să participe la Sfânta Liturghie pentru a se împărtăși cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos.

(Diac. Teodor Marcu)