Donație din partea Arhiepiscopiei Craiovei pentru Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova

Evenimente

Arhiepiscopia Craiovei, prin Sectorul Social, Filantropic şi Misionar şi prin Asociația Vasiliada, a donat în această perioadă alimente, pentru pacienții internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova. Astfel, au fost donate aproximativ 2 tone de alimente şi 500 litri de lapte, în cadrul campaniei caritabile „Dragostea nu cade niciodată”.

Despre implicarea Bisericii din Oltenia în acțiunile de sprijinire a spitalelor, a pacienților şi cadrelor medicale, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, subliniază importanța solidarității, mai ales în această perioadă dificilă, şi a rugăciunii.

„În vremurile acestea deosebit de grele prin care trecem, unde suferința deseori depășește puterea noastră de înțelegere şi de suportare, avem nevoie de multă solidaritate şi de multă frățietate. Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne învaţă să venim în sprijinul celui care se află în neputință şi în încercarea vieţii. De asemenea, citim în Sfânta Scriptură că trebuie să facem lucrul lui Dumnezeu atât cât este posibil. Având în vedere această situație dificilă, noi ne-am gândit întotdeauna la cei care sunt în spitale, la casele lor, bolnavi, care suferă mai ales de acest virus atât de greu. Sfatul şi gândul nostru se îndreaptă totodată şi către cei care sunt sănătoși, ca toţi să respecte cu seriozitate recomandările medicilor, pentru că este pentru binele lor şi pentru familiile lor. Apoi, în Biserică noi ne rugăm întotdeauna ca Dumnezeu să îndeplinească cererile celor care au trebuinţă de ajutor. Tot ajutorul vine numai de la Dumnezeu”, a transmis Părintele Mitropolit Irineu.

Arhiepiscopia Craiovei s-a implicat în acest an în sprijinirea spitalelor din județele Dolj şi Gorj, prin donații importante de materiale de protecție, combinezoane, măști şi mănuși chirurgicale. De asemenea, Arhiepiscopia Craiovei a donat Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova, în luna martie, un aparat necesar în tratarea pacienților infectați cu virusul COVID – 19, aflați în stare gravă. Reprezentanții Sectorului Social au precizat că păstrează permanent legătura cu managerii spitalelor, pentru a afla care sunt nevoile din unitățile spitalicești şi astfel a veni în ajutorul acestora.

„Este nevoie de ajutorul nostru! Vom continua să sprijinim pe acești confraţi ai noştri, cu rugăciunea în primul rând, pentru că numai Bunul Dumnezeu ne ajută să scăpăm de acest virus, şi apoi cu cele ce au nevoie cadrele medicale pentru desfăşurarea activităţii, pe bolnavii de la Terapie Intensivă, din saloane şi care așteaptă să se vindece de această maladie şi apoi să se integreze în viaţa de zi cu zi. Sperăm ca Bunul Dumnezeu să ne ajute să trecem peste aceste praguri ale vieţii, pentru că Dumnezeu nu ne-a uitat niciodată. Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca toţi să fie bine, ca toţi să fie sănătoși”, a mai transmis Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu.

Gabriela Firu