Acţiuni umanitare prin Fundaţia „Societatea Ortodoxă a Femeilor” din Craiova

Evenimente

Fundaţia „Societatea Ortodoxă a Femeilor” din Craiova s-a implicat în această perioadă într-o serie de acţiuni umanitare şi de susţinere a activităţii din spitale. Produse igienico – sanitare, pachete cu alimente, materiale de protecţie, sunt câteva dintre modalităţile de sprijin prin care membrele Fundaţiei au venit în ajutorul persoanelor aflate în nevoie, bătrânilor şi cadrelor medicale.

Slujba de sfinţire a locuinţei

Mai multe persoane dezavantajate social au fost beneficiarele ultimei acţiuni umanitare ale Fundaţiei „Societatea Ortodoxă a Femeilor”, care a avut loc săptămâna trecută. Cele 8 persoane cu dizabilităţi, aflate în grija Fundaţiei „European House”, au primit săptămâna trecută pachete cu alimente şi au participat la slujba de sfinţire a locuinţei acestora. Părintele inspector Ştefan Bărbulescu, din cadrul Sectorului de învăţământ, catehizare şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Craiovei, a săvârşit slujba de sfinţire, cu respectarea măsurilor sanitare impuse în contextul pandemiei. Doamna Adriana Bursuc, preşedinta Fundaţiei „Societatea Ortodoxă a Femeilor” din Craiova, povesteşte despre relaţia specială pe care a dezvoltat-o cu beneficiarii şi care se concretizează prin acţiuni caritabile cu fiecare prilej.

„Aceste persoane beneficiază de ajutorul nostru destul de des. De aproximativ 10 ani, încercăm să îi ajutăm cu ce putem. De-a lungul anilor, am achiziţionat pentru ei o maşină de spălat, i-am ajutat cu materiale igienico-sanitare, să își igienizeze locuinţa, să o văruiască, i-am ajutat cu mobilier, cu haine şi cu hrană, care este cea mai mare nevoie a lor. În acest sens, nu doar cu ocazia sărbătorilor importante am dus ajutoare în alimente, ci cu fiecare prilej posibil, prin intermediul unor persoane care au vrut să facă milostenie. În perioada pandemiei, le-am înlesnit printr-o organizaţie creştină să primească de două ori pe săptămână masă caldă. Săptămâna aceasta vor mai primi un set de produse igienico-sanitare şi alimente, pe lângă îmbrăcăminte”, povesteşte doamna Adriana Bursuc.

Viziere pentru personalul medical

Preşedinta Fundaţiei „Societatea Ortodoxă a Femeilor” din Craiova aminteşte de mai multe astfel de campanii iniţiate în perioada aceasta dificilă pentru cadrele medicale. Pentru că în spitale a fost nevoie de materiale de protecţie, Fundaţia s-a implicat în mai multe acţiuni, având susţinerea angajaţilor Tribunalului Dolj şi elevilor din cadrul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

„Ne-am implicat în a ajuta personalul medical din oraşul nostru şi, împreună cu elevii de la Secţia de Robotică a Colegiului Naţional «Fraţii Buzeşti», cărora le-am achiziţionat două imprimante 3D, aceşti copii au efectuat viziere pe care noi le-am dus la spitalele din oraşul nostru, în primul rând către Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş» din Craiova. Apoi, de la Tribunalul Dolj s-au colectat bani şi au fost cumpărate 1500 de viziere, acestea ajungând la spitale. Am mai primit o donaţie de 3000 de viziere, deja am direcţionat o parte dintre acestea către unităţile spitaliceşti şi vom face acelaşi lucru cu restul materialelor”, a adăugat doamna Adriana Bursuc.

Bătrânii reprezintă o altă categorie către care Fundaţia „Societatea Ortodoxă a Femeilor” şi-a îndreptat atenţia, astfel că au fost identificate persoane singure, fără sprijin, cărora le-a fost asigurată masă caldă, cu ajutorul unui restaurant din Craiova. De asemenea, le-au fost achiziţionate medicamente, le-au fost plătite utilităţile, pe lângă alte servicii necesare acestora.

Gabriela Firu