Proiect virtual inedit, realizat de corul de copii de la Școala Gimnazială „Ion Țuculescu” și de la Liceul „Matei Basarab”, din Craiova

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în săptămâna 14-18 decembrie 2020, la inițiativa doamnei Prof. Mișcoci Maria Laurenția, cadru didactic la Școala Gimnazială „Ion Țuculescu” și la Liceul „Matei Basarab”, din Craiova, corul de copii al celor două școli precizate au realizat un proiect inedit cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cu sprijinul domnului Prof. de muzică Adrian Guguci, a fost creat un colaj de colinde înregistrate și recitate de către elevi: „Deschide ușa creștine”, „Școala gazdă din pătuț” și „Colindiță”.

După realizarea colajului, videoclipul a fost trimis către parohiile din Craiova care sunt prezente și în mediul online: Parohia Gherceștii Noi, Parohia Bariera Vâlcii, Parohia Romanești, Parohia Eroii Neamului și Parohia Simnicu de Jos. Intenția proiectului a fost de a colinda virtual credincioșii din parohii, dar și părinții copiilor de la școlile implicate.