Activităţi desfăşurate de Grupul Parohial „Tinerii Maicii Domnului”

Evenimente

Tinerii din cadrul Grupului Parohial „Tinerii Maicii Domnului” din Craiova au vizitat în această perioadă mai multe biserici din judeţul Dolj, s-au implicat în ateliere de creaţie, activităţi recreative desfăşurate în aer liber şi s-au rugat pentru sănătatea semenilor, în cadrul slujbelor săvârşite la Biserica „Madona Dudu”.

Obiecte confecţionate în ateliere de creaţie

Părintele Mihai Scorbură, coordonatorul Grupului Parohial, povesteşte că a încercat să fie cât mai aproape de copii, să îi implice, respectând măsurile sanitare, în acţiuni menite să îi ajute să depăşească această perioadă dificilă. „Comunicăm foarte mult, încerc cât mai mult să le fiu aproape, să îi ajut cu sfaturi, să ne rugăm împreună, să desfăşurăm, respectând măsurile sanitare, activităţi care să le dea sentimentul că nu sunt singuri, că suntem o familie, că putem în continuare să le fim în orice moment de ajutor celor din jurul nostru”, a subliniat părintele Mihail Scorbură. Astfel, au fost desfăşurate mai multe ateliere de creaţie, iar un moment reprezentativ al acestor activităţi l-a reprezentat împodobirea bradului de Crăciun cu ornamente handmade, realizate de copii.

„Am încercat să realizăm lucruri inedite. Şi anume, la Biserica «Madona Dudu» am reuşit să realizăm un brad special. Nu pentru că a fost cel mai mare sau că a fost cel mai frumos, ci pentru că acest brad a fost împodobit cu ornamente confecţionate manual de copiii din Craiova. Timp de o săptămână, acest brad s-a aflat la un supermarket din Craiova, unde toţi copiii care treceau pragul acelui magazin erau îndemnaţi să participe la ateliere de creaţie, de realizare a ornamentelor necesere pentru a împodobi un brad, iar după o săptămână, bradul a fost aşezat la Biserica «Madona Dudu»  şi toţi copiii care au trecut pragul bisericii au fost încurajaţi de a se implica în astfel de ateliere de creaţie”, a mărturisit părintele Mihai Scorbură.

Vizite la mai multe biserici din judeţul Dolj

Coordonatorul Grupului Parohial a subliniat că tinerii au vizitat în această perioadă mai multe biserici, printre care cele din localităţile Leamna şi Sărbătoarea.

„În zilele precedente, ţinând cont că a fost sărbătorit pe Sfântul Antonie cel Mare, tinerii noştri au desfăşurat o activitate deosebită, şi anume au participat la hramul Bisericii din localitatea Leamna. Au vizitat şi biserica din satul Sărbătoarea, unde au descoperit o biserică de peste 100 de ani, şi anume din anul 1911, o biserică foarte veche şi frumoasă. Au aprins de asemenea lumânări în cimitirul din apropiere, iar părintele de acolo, părintele Slavu Adrian, le-a prezentat un istoric al Bisericii şi al cimitirului, arătându-le cărţi şi documente vechi prin care oamenii aduceau contribuţia lor pentru a construi şi a menţine biserica. Au văzut cum înaintaşii noştri au fost şi sunt un exemplu pentru tinerii noştri. Apoi, pentru ca această atmosferă pe care ei o trăiesc, de a fi în izolare, de a  fi într-o situaţie mai dificilă din punct de vedere social, să fie mai uşor de depăşit, am reuşit să mergem la săniuş, pe dealurile de la Sărbătoarea”, a adăugat părintele Scorbură.

Părintele mărturiseşte faptul că, pe lângă participarea la slujbe, respectând măsurile sanitare, tinerii s-au rugat pentru toţi cei care sunt bolnavi, copii, părinţi, „pentru toţi binefăcătorii şi pentru toţi cei care trec prin perioade grele”. Au fost vizitate de asemenea mai multe instituţii de cultură şi de învăţământ, printre care Palatul Copiilor şi Şcoala Româno – Britanică din Craiova. „Am vizitat Şcoala Româno-Britanică din Craiova şi am reuşit să îi încurajăm pe elevi să se roage în continuare pentru cei dragi ai lor şi să se bucure pentru fiecare posibilitate pe care Dumnezeu le-o oferă pentru a învăţa carte şi a descoperi astfel lucruri importante. Am încercat de fiecare dată să ne deschidem către copii, să le fim alături, prin mijloacele pe care le avem la dispoziţie în această perioadă, cât şi să fim alături de cadrele didactice”, a detaliat părintele Mihai Scorbură, coordonatorul Grupului Parohial „Tinerii Maicii Domnului” din Craiova.

 Gabriela Firu