Acţiuni caritabile desfăşurate de Societatea „Fundaţia Ortodoxă a Femeilor” Craiova

Evenimente

Societatea „Fundaţia Ortodoxă a Femeilor”, filiala Craiova, a dezvoltat în această perioadă mai multe acţiuni care au avut în vedere sprijinirea familiilor cu mulţi copii, tinerilor pentru continuarea studiilor, persoanelor cu dizabilităţi şi vârstnicilor cu posibilităţi materiale precare. Astfel, potrivit preşedintei Societăţii, Adriana Bursuc, sprijinirea cazurilor sociale a continuat cu acordarea de ajutoare pentru două familii dezavantajate social, cu mai mulţi copii. „Menirea noastră ca organizaţie creştin-ortodoxă este de a fi prezentă permanent în rândul semenilor noştri care se află în dificultate. Fiecare membră a fundaţiei, acolo unde se află, în comunitate, la biserică, dacă identifică oameni care se află în impas, empatizează cu aceştia, încearcă să le înţeleagă problema şi să facă ceva pentru ei, să îi ajute. Am identificat aşadar două familii sărace, cu 6, respectiv 9 copii, familii nevoiaşe, fără venituri, care sunt vizitate des şi primesc alimente, jucării, detergenţi, lapte praf, produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi alte lucruri necesare. Trei dintre copii urmează să primească Taina Sfântului Botez”, a subliniat Adriana Bursuc, preşedinta Societăţii „Fundaţia Ortodoxă a Femeilor” Craiova.

Tinerii, susţinuţi în continuarea studiilor

O altă acţiune filantropică îndreptată spre ajutorarea semenilor o reprezintă susţinerea copiilor şi tinerilor în continuarea studiilor. „Aceste acţiuni ale noastre au devenit permanente pentru membrele Societăţii noastre, care nu pot să rămână indiferente la boală, la suferinţă, la durere, la nevoia semenului. Societatea susţine o studentă la Facultatea de Medicină, care provine dintr-o familie monoparentală, cu încă 4 surori, care este ajutată lunar cu suma de 200 lei. De asemenea, mai multe persoane vârstnice sunt beneficiarii nοştri care primesc ajutor ce constă în procurarea medicamentelor, achitarea plăţilor utilităţilor şi asigurarea de două ori pe săptămână a unei mese calde. În cadrul Fundaţiei «European House» se află 8 persoane cu dizabilităţi, şi acestea beneficiază de ajutor din partea noastră constând în alimente, materiale igienico-sanitare, îmbrăcăminte încălţăminte şi medicamente”, a adăugat Adriana Bursuc.

Totodată, în contextul pandemiei şi nevoilor de materiale sanitare în spitale, Societatea „Fundaţia Ortodoxă a Femeilor” Craiova a donat în această perioadă 500 de viziere Spitalului CFR din Craiova.

Gabriela Firu