Întâlnire online cu organizatorii Concursului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de joi, 18 februarie 2021, Sectorul de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei a organizat o întâlnire online cu preoții coordonatori din cadrul protoieriilor pentru a consulta situația actuală a desfășurării Concursului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”.

Reprezentanții protoieriilor, desemnați de preacucernicii protoierei, sunt următorii: Pr. Florea Daniel – Protoieria Târgu-Jiu Sud, Pr. Breană Marius – Protoieria Târgu-Jiu Nord, Pr. Mihalache Șuncă – Protoieria Târgu Cărbunești, Pr. Mihail Florin – Protoieria Craiova Sud, Pr. Vlăducu Viorel – Protoieria Craiova Nord și Pr. Mihai Crinu – Protoieria Băilești. Din partea Sectorului de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare au participat la întâlnire Pr. Consilier Sorescu Gabriel și Diac. Inspector Marcu Teodor.

Întâlnirea online a durat aproximativ 50 de minute, timp în care fiecare preot coordonator a prezentat pe scurt parohiile și preoții implicați în concurs, dar și stadiul desfășurării activităților propuse de fiecare parohie. În acest moment, sunt înscrise în proiect 36 de parohii. În următoarea perioadă vor fi organizate activitățile la nivelul parohiilor.

Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” se desfășoară în Patriarhia Română în perioada ianuarie – mai 2021 cu binecuvântarea Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și prevede organizarea de activități cultural-filantropice la nivelul parohiilor din România, în colaborare cu parohiile din diaspora.