Întâlnire de lucru cu profesorii metodişti pentru disciplina Religie

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, Biroul Învăţământ din cadrul Sectorului de Învăţământ, Activităţi cu tineretul şi de Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei a organizat marţi, 23 februarie, o întâlnire de lucru cu profesorii metodişti pentru disciplina Religie din judeţul Dolj, iar miercuri, 24 februarie, cu profesorii metodişti pentru disciplina Religie din judeţul Gorj. Mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu a fost transmis de către Pr. Consilier Gabriel Sorescu, iar moderator al întâlnirii a fost Pr. Inspector Adrian Lupu.

În cadrul celor două întâlniri au fost abordate teme de interes actual în ceea ce priveşte învăţământul religios din cele două judeţe. Reprezentanţii Sectorului, Pr. Dr. Gabriel Sorescu, Consilier Eparhial, şi Pr. Insp. Diac. Adrian Lupu au prezentat participanţilor mai multe proiecte care se află în curs de implementare la nivelul Arhiepiscopiei Craiovei. Printre cele mai importante au fost prezentarea ofertei educaţionale a Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova precum şi a Liceului Teologic din Târgu Jiu; implicarea cadrelor didactice în activităţile grupurilor parohiale de tineri din cadrul Proiectului „Lumină din Lumină”, al Arhiepiscopiei Craiovei.

Inspectorii de specialitate din judeţele Dolj şi Gorj, Dna. Prof. Dr Iuliana Gheorghe şi Pr. Insp. Neofit Stănciulescu, au comunicat principalele decizii luate la nivelul Inspectoratelor Şcolare cu privire la desfăşurarea şi încheierea anului şcolar în curs în cele mai bune condiţii. De asemenea, au prezentat calendarul activităţilor viitoare în care profesorii metodişti sunt implicaţi şi repartizarea acestora în cadrul concursurilor naţionale, a examenelor de titularizare şi de obţinere a gradelor didactice.

Dna. Prof. Carmen Oprea, metodist în cadrul ISJ Dolj şi coordonatorul Platformei profesorilor de Religie din Mitropolia Olteniei, a prezentat stadiul proiectului Platforma e-learning a profesorilor de Religie din Mitropolia Olteniei, accesibilă la adresa: e-religie.ro, evidenţiind aportul deosebit al cadrelor didactice în alcătuirea şi dezvoltarea acestei platforme educaţionale.

Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, inspector la disciplina Religie în judeţul Dolj, a subliniat importanţa conlucrării dintre preoţii parohi şi cadrele didactice care predau religia, prezentând mai multe modele de bună practică în comunitate şi încurajându-i pe colegii profesori să continue implicarea în proiectele sociale, culturale şi educaţionale desfăşurate în parteneriat cu Biserica. Pr. Insp. Neofit Stănciulescu, inspector la disciplina Religie în cadrul ISJ Gorj, a adresat la rândul său mulţumiri şi felicitări profesorilor pentru rezultatele deosebite în activitatea pe care o desfăşoară.

Gabriela Firu