Asociaţia Vasiliada a lansat Campania „Ajută cu 3,5%”

Evenimente

Asociaţia Vasiliada, organizaţie neguvernamentală aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Craiovei, a lansat campania de strângere de fonduri, intitulată „Ajută cu 3,5%”, fundamentată pe „Prevederea 3,5%” din Codul Fiscal.

 Campania „Ajută cu 3,5%” se desfăşoară în judeţele Dolj şi Gorj până la data de 25 mai a.c.. Campania are ca scop informarea tuturor persoanelor fizice cu privire la posibilitatea de a sprijini programele sociale derulate de Asociaţia Vasiliada, prin direcţionarea a 3,5% din impozitul datorat statului. Prin intermediul acestei campanii, Asociaţia Vasiliada doreşte să dezvolte un parteneriat cu comunitatea locală, promovând totodată sentimentul de responsabilitate socială în rândul cetăţenilor.  Prin intermediul acestei facilităţi fiscale, orice contribuabil poate să redirecţioneze 3,5 % din impozitul pe care statul l-a reţinut deja ca urmare a venitului pe care contribuabilul l-a înregistrat în anul fiscal trecut, sprijinind astfel proiectele sociale derulate de Asociaţia Vasiliada.

Gest de responsabilitate socială

Direcţionând Asociaţiei Vasiliada 3,5% din impozit, fiecare cetăţean are posibilitatea de a contribui la alfabetizarea copiilor neşcolarizaţi, la susţinerea copiilor nevoiaşi pentru a putea să meargă la şcoală, la prevenirea situaţiilor de abuz şi de neglijare a copiilor, la instruirea şi găsirea unui loc de muncă pentru tinerii cu dizabilităţi, cât şi la susţinerea persoanelor fără adăpost şi a persoanelor şomere, în vederea găsirii unui loc de muncă. „Gestul de a redirecţiona 3,5% este un gest de responsabilitate socială; facilitatea aceasta este pentru toţi cei care doresc să facă bine! Nu-i costă absolut nimic! Lucrarea Asociaţiei Vasiliada este o lucrare a întregii comunităţi, pentru că acolo unde sunt mai multe inimi care vibrează la nevoile semenilor lor, acolo unde sunt mai multe braţe lucrătoare, evident că lucrarea este mult mai mare şi putem să facem mai mult bine, iar în perioada aceasta este nevoie de mai mult bine”, a precizat Pr. Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada.

Asociaţia Vasiliada este una dintre cele mai reprezentative organizaţii nonguvernamentale cu caracter social din Sud-Vestul României. În cei aproape 20 de ani de activitate socială, Vasiliada a dezvoltat numeroase programe sociale în beneficiul mai multor categorii de persoane aflate în dificultate. Anual, Asociaţia Vasiliada sprijină în mod direct peste 4000 de persoane vulnerabile.

Direcţionarea a 3,5% din impozitul pe venit se face prin completarea formularului tip „Cerere 230”, cu datele personale ale contribuabilului şi cu datele de identificare ale Asociaţiei Vasiliada, urmând ca acest formular să fie depus la ghişeul Administraţiei Financiare. Formularul de direcţionare poate fi procurat de la sediul Asociaţiei Vasiliada, din str. General Dragalina, nr. 29, Craiova sau poate fi solicitat la adresa de email: office@asociatiavasiliada.ro. Mai multe detalii se pot obţine la numerele de telefon: 0251 521 040 sau 0749 402 147.

Gabriela Firu